Ovo je nova Toyota GR Yaris s 261 KS

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Iako je tek nedavno predstavljena nova generacija Toyote Yaris, sada iz Toyote stižu i prve informacije o sportskoj izvedbi koja će se natjecati u WRC-u, a rezultat je suradnje Toyota Gazoo Racinga i Tommi Mäkinen Racinga.

GR Yaris dolazi u izvedbi s troja vrata, s time da vrata u ovoj izvedbi nemaju okvir oko prozora, krov je spušten za 91 mm, tu su i novi prednji i stražnji branik i 18-inčni aluminijski naplatci s gumama 225/40 R18.

Pod poklopcem motora se nalazi novi 1,6-litreni trocilindrični turbo benzinac koji raspolaže s 261 KS i ima 360 Nm okretnog momenta, a uparen je sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem.

Ubrzanje ovog 1,280 kg teškog vozila do 100 km/h traje manje od 5,5 sekundi, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 230 km/h.

Novi pogon na sva četiri kotača se može birati putem prekidača, pa prilikom izbora Normal, odnos pogona sprijeda/straga je 60:40, u Sport modu se on prebacuje na omjer 30:70, dok se pak u Track modu on raspodjeljuje 50:50.

Kao i novi Yaris, GR Yaris će na tržište stići u drugoj polovici sljedeće godine, odmah nakon GR Supre, kao drugi svjetski GR model.