Predstavljen je novi Opel Grandland GSe

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Opel je samo mjesec dana nakon predstavljanja Astre GSe i Astre karavan GSe najavio i treći model Grandland GSe. No za razliku od nekada, kada je GSe označavao  Grand Sport Einspritzung, sada GSe označava skraćenicu Grand Sport Electric, odnosno sportsko-ekonomične modele s hibridnim pogonskim sklopom.

Tako Grandland GSe pokreće hibridni sklop koji se sastoji od 1,6-litrenog turbo benzinca i dva elektromotora koji u konačnici daju maksimalnu snagu od 221 kW/300 KS, pod pretpostavkom da vam je baterija puna. A isto vrijedi i za potrošnju, koja je u prosjeku 1,3 litre.

Ovaj nedavno redizajnirani model za ubrzanje od 0 do 100 km/h treba 6,1 sekundi, dok mu je maksimalna brzina 235 km/h, odnosno 135 km/h ako se vozite isključivo na struju. Mjenjač je automatski, a za sada nisu objavljena međuubrzanja.

U priopćenju se navodi i kako je dorađen ovjes i amortizeri kako bi vožnja mogla biti i sportska i udobna, a izvana donosi sportske detalje na karoseriji, kao i 19-inčne aluminijske naplatke za čiji je izgled zaslužan koncept Manta GSe.

Unutrašnjost donosi sportska sjedala presvučena kožom, koja ujedno dolaze i s AGR certifikatom za udobnost i ergonomiju, a na naslonima su izvezena slova GSe. Opel za sada nije specificirao cijenu, kao ni točan početak prodaje, no očekuje se da će to biti uskoro.

Podijeli