Predstavljen Mercedes-AMG GT3 Edition 55

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Ove godine Mercedes-AMG slavi 55. godišnjicu svog postojanja, a tom je prilikom predstavljen i jedan sasvim poseban automobil - Mercedes-AMG GT3 Edition 55. Riječ je o dorađenom modelu GT3, a koji će biti proizveden u tek 5 primjeraka, od kojih će svaki koštati 625.000 eura!

Kako u odnosu na standardni GT3 donosi nekoliko modifikacija, tako ovaj model nije homologiran od strane FIA-e, pa je stoga povećana snaga motora. Optimiziran je AMG 6,3-litreni V8 motor koji u ovom slučaju razvija maksimalnu snagu od 478 kW/650 KS, što je oko 74 kW/100 KS više nego u standardnoj izvedbi. Dorađen je i ispušni sustav koji sada dolazi bez prigušivača, pa je i zvuk bolji.

Unutrašnjost je također dorađena, pa ova izvedba donosi i antracit metalik boju s kontrastnim detaljima koji su napravljeni od ugljičnih vlakana. Posebna sportska sjedala dolaze s natpisom ''Edition 55 – 1 of 5'', dok su sigurnosni pojasevi ukrašeni srebrnim detaljima.

Kokpit uključuje jedinicu za prikaz podataka (DDU) najnovije generacije. Bosch DDU 11 ima grafički zaslon visoke rezolucije za prikaz relevantnih informacija kao što su brzina, broj okretaja motora, radna temperatura, prolazna vremena, pokazatelj stupnja prijenosa te dodatne informacije.

Tu je i suradnja s IWC Schaffhausenom, švicarskim proizvođačem luksuznih satova, koji je dizajnirao posebnu ograničenu kutiju EDITION 55 koja sadrži sat Pilot’s Watch Chronograph Edition ''AMG'' (Referenca IW377903). Također, broj šasije automobila kojeg kupite ugraviran je na stražnjoj strani kućišta sata izrađenog od titana razreda 5, a u kutiji se nalazi i crni tekstilni remen.

Podijeli