Koncept Renault Hippie Caviar Motel

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Renault je prošle godine predstavio Hippie Caviar Hotel, konceptno vozilo temeljeno na modelu Trafic koje je trebalo odgovoriti na sve veću potrebu kupaca za putovanjima i prilikama za promatranje prirode u idiličnom okruženju, i to uz udobnost i pogodnosti hotela s 5 zvjezdica. Želja za bijegom u prirodu nadahnula je i novi Renault Trafic SpaceNomad, prvi serijski prerađeni kombi koji je u prodajne salone stigao prošlog srpnja. Renault sada predstavlja drugu fazu vlastite strategije za razvoj rekreacijskih vozila: novo konceptno vozilo Hippie Caviar Motel. Taj prerađeni kombi, sazdan na novom Renaultu Kangoo L2 E-Tech Electric, mobilno je, fleksibilno i dinamično utočište za pustolove i zaljubljenike u sport, željne uzbuđenja i boravka u prostranstvima prirode.

Hippie Caviar Motel dizajniran je kao kamper koji vas s lakoćom prevozi s jednog odredišta na drugo: ima doseg od 285 km koji se u samo pola sata punjenja može povećati za 170 km. Povrh toga je iznutra i izvana opremljen domišljatim rješenjima za prijevoz sportske opreme. Krovni nosači omogućuju prijevoz skija i pritom ostavljaju dovoljno prostora za uživanje u pogledu na zvjezdano nebo kroz golemi panoramski krov (nakon što se klupa preklopi u udoban ležaj za jednu osobu).

Osim toga, ovaj je konceptni automobil u potpunosti u skladu s Renaultovom strategijom smanjenja ugljičnih emisija tijekom životnog ciklusa vozila: police i podnica vozila izrađene su od recikliranih guma i pluta, a kotače pokreće 100 % električni motor. Hippie Caviar Motel bit će predstavljen 19. rujna na Međunarodnom sajmu mobilnosti, transporta i logistike u Hannoveru.

Podijeli