Predstavljen potpuno novi Mitsubishi ASX

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Dvanaest godina je u današnjem automobilskom svijetu velika brojka, a upravo je toliko prošlo od predstavljanja prve generacije modela ASX, koji je u međuvremenu prošao i kroz nekoliko redizajna, a nakon preko 400.000 prodajnih primjeraka, pred nama je potpuno nova generacija ovog modela.

Već na prvi pogled je jasno kako je nastao novi model, a riječ je o suradnji s Renaultom, pa je novi ASX u suštini prepakirani Captur, a razlike su u izglednu prednje maske, koja je u slučaju Mitsubishija dizajnirana u Dynamic Shield izgledu, novim natpisima straga i novim logotipom na upravljaču.

Isto je i i ispod poklopca motora. Ponuda motora kreće s jednolitrenim trocilindričnim turbo benzincem snage 90 KS koji je dobavljiv sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, a slijedi 12V blagi hibrid s 1,3-litrenim benzincem snage 140 KS s ručnim mjenjačem, odnosno 160 KS s automatskim DCT mjenjačem.

Slijedi hibridna izvedba koja se sastoji od 1,6-litrenog benzinskog motora i elektromotora, a ukupna snaga sustava je 145 KS i dolazi s 1,3 kWh baterijom, a top ponuda je plug-in hibrid koji se sastoji od istog benzinca i dva elektromotora, ima ukupnu snagu od 160 KS i dolazi s 10,5 kWh baterijom i autonomijom do 49 km.

Unutrašnjost donosi analognu instrument ploču u početnom paketu opreme, a slijedi ona sa 7-inčnim zaslonom, odnosno s 10,25-inčnim zaslonom u najbogatijem paketu opreme. Središnji zaslon dolazi u veličini od 7 inča, odnosno od 9,3 inča u bogatijim paketima opreme. U odnosu na prethodnu generaciju novi ASX donosi više prostora za putnike, ali i 70 litara veći prtljažnik, koji sada ima obujam od 401 litre.

Novi Mitsubishi ASX na tržište stiže u ožujku sljedeće godine i dolazi s jamstvom od 5 godina (ili 100.000 km), a jamstvo na bateriju je 8 godina (ili 160.000 km). Cijene još nisu poznate.

Podijeli