Predstavljen je novi Subaru Crosstrek

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Model koji smo mi znali kao Subaru XV, u Japanu je odavno bio Crosstrek, a sada je Subaru odlučio kako će se u čitavom svijetu koristiti isto ime, pa ne morate biti zbunjeni kako je riječ o već trećoj generaciji modela za kojeg niste nikad čuli. No bolji poznavatelji brenda će po izgledu odmah prepoznati o kojem je modelu riječ, iako iz Subarua tvrde kako su baš svi karoserijski dijelovi nanovo dizajnirani.

I dalje je riječ o povišenom kompaktu koji je sada postavljen na modificiranu platformu prethodne generacije, a dolazi s pogonom na sve kotače. Kako se i očekuje od jednog Subarua. Za pogon se koristi dvolitreni e-Boxer hibridni pogonski sklop koji je dorađen kako bi se smanjile vibracije i buka, no snaga motora nije objavljena. Sustav je uparen s automatskim Lineartronic CVT mjenjačem.

Unutrašnjost je nova i donosi novu instrument ploču, kao i, sada već standardni, veliki okomiti zaslon dijagonale 11,6 inča, a na kojem se vrti najnoviji softver. Najavljuje se i kako će ponuda prostora u kabini i prtljažniku biti veća nego prije.

A što se tiče dimenzija, Crosstrek one su slične kao i kod prethodne generacije. Dug je 4480 mm, širok 1800 mm i visok 1580 mm, a međuosovinski razmak je dug 2670 mm. Težina praznog vozila je od 1540 kg na više, a minimalna udaljenost od tla je 200 mm. Novi Subaru Crosstrek u Japanu u prodaju kreće sredinom sljedeće godine, a nakon toga je na redu Europa i SAD.

Podijeli