Predstavljen prvi električni Abarth 500e

  • Objavljeno u NAJAVE
image

I to je vrijeme stiglo, pa je i Abarth predstavio svoj prvi potpuno električni model 500e, koji je nastao na temelju istoimenog Fiatovog modela. No već na prvi pogled se vidi da nije riječ o nekom običnom električnom automobilu zahvaljujući setom spojlera i promijenjenih branika, a i ova žuta boja mu dobro stoji.

Na fotografijama je model Abarth 500e Scorpionissima, a riječ je o prvoj seriji koja će biti proizvedena u 1949 primjeraka, a ističe se sa svojim naljepnicama, ali i posebnim 18-inčnim aluminijskim naplatcima.

Abarth 500e pokreće elektromotor koji razvija maksimalnu snagu od 114 kW/155 KS, a koji ujedno nudi i 235 Nm okretnog momenta, a to mu omogućuje ubrzanje od 0 do 100 km/h za 7 sekundi. No tu treba istaknuti međuubrzanja koja su ponekad i 50 % bolja nego na modelu Abarth 695 sa 180 KS!

Maksimalna brzina ovog modela još nije objavljena, kao ni autonomija baterije kapaciteta 42 kWh. No zna se da je maksimalna brzina punjenja 85 kW DC i 11 kW AC, što na snažnijem punjaču omogućuje punjenje do 80 % za 35 minuta.

Unutrašnjost donosi sportska sjedala presvučena Alcantarom, a tu su i neizostavne aluminijske papučice gasa i kočnice. Instrument ploča je digitalna i ima dijagonalu od 7 inča, dok je multimedijski zaslon dijagonale 10,25 inča. Tu se na izbor nude i tri načina vožnje – Touring, Scorpion Street i Scorpion Track.

Cijene još nisu objavljene, kao ni točan početak isporuke, no očekuje se kako će to biti na proljeće sljedeće godine.

Podijeli