Ovo je potpuno nova Subaru Impreza

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Američko tržište je ujedno i najveće za Subaru, stoga ni ne čudi činjenica kako je baš tamo predstavljena potpuno nova, već šesta generacija kompaktne Impreze. A kad kažemo kompaktne, tako i mislimo, jer po prvi puta Impreza dolazi isključivo u izvedbi s 5 vrata. Već je dobro poznato da limuzine više ne prolaze čak ni na tržištu SAD-a.

Iako slična prethodnoj generaciji, nova Impreza s prethodnom ne dijeli ni jedan karoserijski dio. Nizak prednji dio s LED svjetlima i maglenkama u kutevima branika, i visok stražnji kraj s prilično okomitim stražnjim staklom tipičan je predstavnik klase.

U SAD-u je početni model Impreza Sport koju pokreće 2,0-litreni benzinac koji daje maksimalnu snagu od 113 kW/154 KS i nudi 197 Nm okretnog momenta, a jedini drugi izbor je Impreza RS, da Subaru vraća oznaku RS, koju pokreće 2,5-litreni boxer benzinac koji daje maksimalnu snagu od 136 kW/185 KS i nudi 241 Nm okretnog momenta.

Naravno, pogon je na sva četiri kotača, a sve izvedbe dolaze s Lineartronic CVT automatskim mjenjačem. RS izvedba se ističe i po snažnijim kočnicama, većim aluminijskim naplatcima od 18 inča i bogatom opremom koja uključuje i Harman Kardon audio sustav.

Unutrašnjost donosi okomito postavljeni 11,6-inčni Multimedia plus sustav putem kojeg se podešavaju sve funkcije, a serijski dolazi s podrškom za bežično spajanje s Apple Car Play i Android Auto uređajima, a putem aplikacije je moguće i upravljati nekim funkcijama automobila.

Nova generacija Impreze bi trebala stići i na europsko tržište tijekom sljedeće godine, no točnih informacija o tome nema, jer će motorizacija zasigurno biti drugačija.

Podijeli