Predstavljena je nova Toyota Land Cruiser

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Čak 14 godina je prošlo između dvije generacije luksuznog i poprilično sposobnog terenca Toyote Land Cruiser, a prema viđenome, nova bi generacija trebala nastaviti uspješan put prethodnika, ali i privući nove kupce.

Nova generacija dolazi pod oznakom serija 300, a temeljena je na novoj platformi oznake GA-F, a rezultat toga je u prosjeku 200 kg lakša karoserija, niže težište, veća prostranost i manje zagađenja! Sve su to vrijednosti koje su danas izuzetno važne.

Dimenzijama je novi Land Cruiser i dalje impozantan, a dug je 4.985 mm i nudi međuosovinski razmak dug 2.850 mm, a u ponudi će biti izvedbe s 5 i 7 sjedala, ovisno o izvedbi i tržištu. U unutrašnjosti će sada biti još više prostora za putnike na svim sjedalima, a i sam dizajn unutrašnjosti je poboljšan.

Uz privlačniji dizajn, Land Cruiser je dobio i svu najnovije aktivne i pasivne sigurnosne sustave, a tu je i nova, djelomično digitalna instrument ploča, dok je na vrhu središnje konzole postavljen potpuno novi multimedijski sustav s novim softverom. A osim mnogo opreme u unutrašnjosti nas očekuju i kvalitetni materijali.

Što se tiče pogonskih motora, u ponudi će biti 3,5-litreni V6 twin-turbo benzinac koji razvija maksimalnu snagu od 305 kW/415 KS i pritom nudi 650 Nm okretnog momenta, a u ponudi ostaje i dizelski motora, a riječ je o 3,3-litrenom V6 twin-turbo dizelašu koji razvija maksimalnu snagu od 227 kW/309 KS, no nudi veći okretni moment o 700 Nm.

Oba motora su uparena s novim 10-brzinskim automatskim mjenjačem, a pogon se prenosi na sve kotače. Najavljena je i GR Sport izvedba, ali kako stvari stoje, bit će riječ samo i promijenjenom i sportskim dizajnu detalja, dok se pod haubom ništa neće mijenjati.  Detaljne tehničke karakteristike i cijene će biti poznate na jesen, kada će nova generacija stići u prodaju.

Podijeli