Predstavljeni su električni auti TOGG

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Prošlog tjedna su u Turkoj predstavljena dva nova vozila, a riječ je o domaćim proizvodima koja će dolaziti isključivo s električnim pogonom, a nude se dva karoserijska oblika – limuzina i SUV. Novi brend se zove TOGG, a modelima je ime SUV i Sedan.

Kako je riječ o državnom projektu, informacije o cijenama i specifikacijama trenutno nema, no zna se kako će proizvodnja krenuti tijekom 2022. godine i godišnje misle prodavati 175.000 primjeraka koji će biti proizvedeni u tvornici u Bursi, a nikako ne smijemo zaboraviti napomenuti kako je automobile dizajnirao Pininfarina.

Turska ulaže puno u predstavljena vozila, pa tako dodjeljuje besplatno zemljište, porezne olakšice, ali se i obvezala kako će do kraja 2035. godine kupiti 30.000 automobila, a ukupna investicija iznosi 3,7 milijardi dolara.

Erdogan je pri predstavljanju novog brenda izjavio kako je ponosan na sve navedeno i kako je ovo prvi pokušaj masovne proizvodnje vlastitog automobila nakon neuspješnog pokušaja s modelom Devrim u šezdesetim godinama prošlog stoljeća.

Što će se na kraju dogoditi od svega navedenoga pokazat će vrijeme, a tko zna, možda će uskoro i Turska imati uspješan vlastiti automobilski brend.