Uskoro dolazi povoljna električna Dacia

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Sve više proizvođača u svoju ponudu dodaje električna ili hibridna vozila, a uskoro će i Dacia predstaviti svoje prvo električno vozilo. Rezultat je to sve strožih pravila o prosječnim vrijednostima CO2. To Daciji neće biti problem jer matični Renault već nudi nekoliko uspješnih električnih vozila, no uvijek se postavlja pitanje cijene, a navodno bi električna Dacia trebala biti dostupna prosječnom kupcu.

Iako će se novi model predstaviti tijekom ove ili sljedeće godine, vrlo je vjerojatno kako će se raditi o modelu Renault City K-ZE modelu koji će biti prilagođen europskom tržištu. K-ZE je maleni SUV namijenjen mladima u Kini, a tamo se prodaje po cijeni od oko 60.000 kuna. Naravno, tu je cijenu nerealno očekivati u Europi, jer se automobil treba temeljito preurediti i dobiti sve minimalne sigurnosne dodatke i opremu, a moguće je da će dobiti i nešto snažniju baterije koja će omogućiti doseg od preko 250 km.

Sada ostaje samo pričekati dok i službeno neće biti predstavljena povoljna Dacia električna alternativa, i hoće li se sve gore navedeno ispuniti ili ne. Naravno, prije predstavljanja ovog modela, očekuje nas i predstavljanje nove generacije Sandera i Logana.