Premijera za Volkswagen ID. Space Vizzion

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Volkswagen je pripremio još jedan zanimljiv konceptni model iz buduće ID obitelji, a ovog je puta riječ o velikom obiteljskom karavanu koji je dug 4,960 mm, a iz VW-a kažu kako ovaj koncept stvara novi segment jer donosi aerodinamiku Gran Turismo modela s prostranom unutrašnjošću SUV vozila.

Konceptni ID. Space Vizzion je postavljen na modularnoj električnoj platformi (MEB) a donosi 82 kWh snažne baterije koje ovom konceptu omogućuju doseg od 590 km s jednim punjenjem.

Snaga ID. Space Vizziona je 340 KS s 4Motion pogonom i omogućuje ubrzanje do 100 km/h za 5,4 sekunde, dok je maksimalna brzina elektronički ograničena na 175 km/h.

Prostrana unutrašnjost donosi jednostavan dizajn s digitalnom instrument pločom, head-up zaslonom, 15,6-inčnim središnjim multimedijalnim zaslonom i sjedala koja su presvučena AppleSkin materijalom, koji je napravljen od recikliranih materijala, a prema fotografijama prostora na stražnjoj klupi ima i više nego dovoljno.

Volkswagen ID. Space Vizzion bi se trebao naći u serijskoj proizvodnji ali tek 2021. ili 2022. godine, a koliko će se mijenjati njegov oblik, to ćemo tek vidjeti.