Luksuzan Mercedes-Maybach GLS 600 4Matic

  • Objavljeno u NAJAVE
image

SUV modeli su stvarno ušli u sve klase vozila, pa čak i u one najluksuznije i sportske, a par dana nakon što je predstavljen prvi Aston Marin SUV DBX, Mercedes-Maybach je predstavio još jednu poslasticu – GLS 600.

Ovaj model se temelji na Mercedes-Benzu GLS 600 a u odnosu na njega donosi još kvalitetnije materijale u unutrašnjosti i poboljšanu zvučnu izolaciju, a sve kako bi putnici mogli uživati u ekstremno udobnoj i ugodnoj vožnji.

Zanimljivo je i kako se automobil malo spusti čim se otvore vrata, a sve kako bi ulazak i izlazak bio jednostavniji, a pokretne stepenice se bešumno izvuku, odnosno spremaju u pod vozila, dok se za udobnu vožnju brine i serijski Airmatic podesivi ovjes, dok je uz doplatu dostupan i E-Active BodyControl aktivni ovjes.

Ispod poklopca motora je smješten 4,0-litreni V8 motor s 558 KS i sa 730 Nm okretnog momenta, a kada se tome pribroji i blaga hibridna tehnologija s 48V sustavom, ukupna snaga mu iznosi 580 KS i čak 980 Nm okretnog momenta.

Maksimalna brzina ovog modela je elektronski ograničena na 250 km/h, dok ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 4,9 sekundi. Mercedes-Maybach GLS 600 4Matic je dug 5.205 mm, širok 2.030 mm i visok 1.838 mm, dok je međuosovinski razmak 3.135 mm.

Mercedes-Maybach GLS 600 4Matic je četverosjed gdje su stražnja dva sjedala električno pokretana i moguće ih je postaviti u položaj za spavanje, a presvučena su najfinijom Nappa kožom, a tu je i električno upravljani panoramski krovni otvor s neprozirnim sjenilom, a središnja konzola između stražnjih sjedala sadrži stoliće ali i hladnjak za boce šampanjca.

Sjedala straga su grijana, hlađena i nude masažu, pa se stvarno treba zapitati može li netko poželjeti još nešto što ovaj automobil ne nudi? I da, osmišljen je i poseban miris za ovaj automobil - cvijet bijelog osmanthusa.