I Toyota RAV4 dobiva plug-in izvedbu

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Toyota je pripremila novu izvedbu vrlo popularnog SUV modela RAV4, a ovog je puta riječ o hibridnoj plug-in izvedbi, čija je svjetska premijera bila prošli tjedan na Salonu automobila u Los Angelesu.

Toyota RAV4 Plug-In Hybrid dolazi s 2,5-litrenim benzincem i električnim pogonom koji daju ukupnu snagu od 225 kW, odnosno 306 KS, a koji omogućuje ubrzanje do 100 km/h za svega 6,2 sekunde, a serijski dolazi s inteligentnim AWD-i  sustavom pogona na sve kotače.

No ono što je važnije kod ovog modela je ispuh, odnosno emisija CO2 koja bi trebala biti ispod 30 g/km po WLTP standardu, no još uvijek se čeka homologacija koja će potvrditi te brojke, a s njima bi RAV4 bio najčišći model u svojoj klasi.

Za RAV4 plug-in hibrid je razvijena i nova litij-ionska baterija visokog kapaciteta koja će omogućavati prelazak preko 60 km samo na struju, što je bolje od konkurencije, ali istovremeno više od prosječnih 50 km koliko dnevno prelaze europski kupci.

Promjena u unutrašnjosti nema, te je ona jednaka ostalim, već poznatim izvedbama ovog modela, a svakako treba napomenuti kako RAV4 Plug-In Hybrid AWD-i na tržište stiže u drugoj polovici sljedeće godine, a cijene će se znati tik prije početka prodaje.