Blago je redizajniran Renault Espace

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Nakon pet godina na tržištu, došlo je vrijeme za dotjerivanje najvećeg i najluksuznijeg Renault modela Espacea, koji je u ovoj posljednjoj generaciji postao mix monovolumena i SUV-a.

Što se vizualnih promjena tiče, sprijeda je postavljen novi branik i svjetla s LED Matrix tehnologijom, sa strane se promjene svode na nove aluminijske naplatke, dok se straga može primijetiti novi branik i promijenjena grafika stražnjih LED svjetala.

Poradilo se i na unutrašnjosti, pa se sada ispred vozača nalazi nova 10,2-inčna digitalna instrument ploča, a tu je i središnji zaslon veličine 9,3 inča.Nov je i volan s nešto više tipki, a na središnjoj konzoli je promijenjen dio s klimatizacijskim tipkama.

Tu su i dva nova Nappa kožna paketa Black Titanium i Light Sand-Grey, prednja sjedala koja su podesiva u 10 smjerova, grijana, hlađena i mogu vas masirati, a Espace će se moći dobiti u konfiguraciji s 5 ili 7 sjedala.

Što se motorizacije tiče, u ponudi je 1,8-litreni turbo benzinski motor s 225 KS isključivo u kombinaciji sa 7-brzinskim EDC automatskim mjenjačem, a tu je i dvolitreni dizelaš koji se nudi u dvije izvedbe snage – 160 KS i 200 KS, a oba su uparena sa 6-brzinskim EDC automatskim mjenjačem.

Renault Espace dolazi i s 4Control sustavom upravljanja sva četiri kotača, Nivo 2 autonomnom vožnjom, adaptivnim amortizerima s tri načina vožnje (Eco, Comfort i Sport) i svom silom najnovijih sustava pomoću vozaču, a na tržište stiže u prvoj polovici sljedeće godine.