Prve fotografije potpuno nove Opel Corse

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Nakon (pre)dugog čekanja, pred nama su prve službene fotografije šeste generacije Opel Corse (F), koja će se na tržištu naći do kraja ove godine.

Već je na prvi pogled vidljivo kako su se ovog puta dizajnera malo više potrudili, pa je nova Corsa F vrlo privlačan automobil, iako prednji kraj, posebice svjetla, podsjećaju na Audi A1.

Nova Corsa koristi CMP platformu, kao i drugi modeli ove klase iz PSA grupacije, što omogućava uštedu težine, odnosno nova generacija je od stare lakša za 108 kg. Corsa je duga 406 cm, široka 173 cm i visoka 143 cm, dok je međuosovinski razmak 254 cm. Treba naglasiti kako ni Corsa više neće dolaziti u izvedbi s troja vrata, već isključivo u izvedbi s pet vrata.

Što se pak pogona tiče, u ponudi će biti 1,2-litreni benzinac u izvedbama sa 75 KS, 100 KS i 130 KS, dok će dizel ponudu činiti 1,5-litreni dizelaš sa 100 KS. Novo u ponudi je i potpuno električna e-Corsa koja nudi snagu od 136 KS i autonomiju od 335 km.

Unutrašnjost je također potpuno nova i nudi više prostora za putnike, ali i za prtljagu (309 l). Prikazana verzija ima električnu instrument ploču, no očekuje se kako će početni modeli imati klasičnu, no kod svih modela će u središnjoj konzoli biti ugrađen infotainment sustav, dok su komande klimatizacije odvojene od njega, što je za pohvalu.

Uskoro će biti dostupno više informacija, a bit će poznati i svi tehnički detalji te cijene i točan početak prodaje. Očekujemo kako će nova Opel Corsa F kod nas stići do kraja godine, a cijene će startati oko 95.000 kuna.