Redizajnirana je limuzina Škoda Superb

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Nakon četiri godina na tržištu Škoda Superb je prošla kroz redizajn, koji vizualno i nije baš prevelik. Tu je redizajnirani odbojnik i maska, a najveća novost sprijeda su Matrix LED svjetla, dok se straga mogu primijetiti nove grafike svjetala s kromiranom crtom koja ih spajate nešto drugačiji odbojnik.

No glavna novost redizajniranog Superba je pogon, koji od sada može biti i hibridni, i to u plug-in izvedbi, kada nudi ukupnu snagu od 218 KS i 400 Nm okretnog momenta, dok je prosječna potrošnja 1,7 litara na 100 km. 13 kWh baterija pak omogućuje doseg od 55 km isključivo na struju.

Od ostalih motora, u ponudi će biti 1,5 TSI sa 150 KS, 2,0 TSI sa 190 KS i s 272 KS (opcija 4x4 pogon). Dizelsku ponudu čine 1,6-litreni TDI sa 120 KS, 2,0 TDI Evo sa 150 KS i 2,0 TDI sa 190 KS, a moći će se birati između ručnog i automatskog DSG mjenjača.

Superb je sada 8 mm duži, dok su ostale dimenzije iste. Prtljažnik limuzinske verzije ima 625 litara obujma, dok je kod karavana obujam 660 litara. Kod hibridne izvedbe prtljažnik limuzine ima obujam od 485 litara, dok je kod karavanskog hibrida obujam 510 litara.

Novost je i Škoda Superb Scout koja dolazi isključivo u karavanskoj izvedbi, a čija je karoserija ima 15 mm povećano udaljenje od tla i donosi pogon na sve kotače, ali i karakterističnu plastičnu zaštitu oko čitavog vozila, a vozi se na 18-inčnim aluminijskim naplatcima.

Superb Scout dolazi s dvolitrenim dizelašem sa 190 KS ili dvolitrenim benzincem s 272 KS, a u obje izvedbe serijski dolazi 7-brzinski DSG mjenjač.

Poboljšana je i unutrašnjost Superba, pa se osim kvalitetnijih materijala može naručiti i digitalna instrument ploča i 9,2-inčni infotainment sustav, uz bogatiju serijsku opremu.

Redizajnirani Superb na tržište dolazi krajem godine, a najavljena je i nešto viša cijena radi više serijske opreme, pa se očekuje kako će Superb kod nas startati od oko 240.000 kuna.