R5evolucija se vraća

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Dobra je vijest da električnu reinkarnaciju legendarnog Renaulta 5 možete naručiti 10 dana prije nego se otvore službene narudžbe te biti među prvima koji će ga dobiti kada isporuke krenu u jesen 2024.

Poseban R5 Pass koji to omogućuje košta 150 eura te istovremeno omogućuje korisnicima da budu prvi obaviješteni o svim novostima vezanim uz njega, a ujedno uključuje i poklon u vidu atraktivne minijature u omjeru 1:43.

Loša je vijest kako je to dostupno za građane sedam europskih država među kojima nije Hrvatska. Usporedo s ovom "preskoči red" ponudom, Renault je odlučio podijeliti i dio novih detalja o svom retro-futurističkom modelu službenog imena Renault 5 E-Tech koji će službenu premijeru imati 26. veljače iduće godine na Salonu automobila u Ženevi.

Među otkrivenim se nalaze novi farovi koji uz prepoznatljiv dizajn imitiraju zjenicu oka kako bi R5 dali ljudski izgled. Na poklopcu motora, umjesto nekadašnjeg otvora za usis zraka, sada nalazimo osvijetljeni indikator punjenja u obliku broja 5.

Na bokovima će R5 imati prilično izražene lukove kotača s grafičkim dizajnom koji naglašava povezanost s legendarnim R5 Turbo.

Na kraju su tu i okomito postavljena stražnja svjetla koja "produžuju" bočne stranice te pridonose boljoj aerodinamici sprječavajući vrtloženje zraka.

S 392 cm dužine Renault 5 E-Tech idealno je gradsko rješenje, a na tržište stiže s većom baterijom kapaciteta 52 kWh dovoljnom za 400 km dosega (WLTP).

Kasnije će se u ponudi naći i manja baterija kapaciteta 40 kWh. Također, model 5 će biti prvi Renault s V2G funkcijom koja može vraćati struju nazad u mrežu. 

Podijeli