Škoda najavljuje novi Kodiaq

  • Objavljeno u NAJAVE
image

S drugom generacijom Kodiaqa, Škoda dodatno unaprjeđuje svoj uspješni veliki SUV koji će uz novi dizajn ponuditi i još više prostora, posebno za putnike u trećem redu.

Podsjetimo, Kodiaq je uspostavio tipični naziv Škodinih SUV modela koji počinje "K" i završava s "q", kasnije su to slijedili i ostali modeli.

Velika ponuda prostora za do sedam putnika i napredna tehnologija, učinili Kodiaq jednim od najuspješnijih Škoda modela kojih je do danas prodano gotovo 800.000 primjeraka u 60 zemalja.

Drugu generaciju Kodiaqa karakterizirat će još sofisticiraniji dizajn, upotreba održivih materijala i inovativnih tehnologija kao što su LED Matrix prednja svjetla druge generacije.

Dva benzinska i dva dizelska motora nude se u rasponu snage od 110 kW (150 KS) do 150 kW (204 KS), izvedbe 2.0 TDI sa 142 kW (193 KS) i 2.0 TSI sa 150 kW (204 KS) standardno dolaze s pogonom na sve kotače. U svim kombinacijama se za prijenos snage koristi 7-brzinski DSG mjenjač

Kodiaq iV prvi put ima i plug-in hibridnu izvedbu koja kombinira 1.5 TSI benzinski motor i elektromotor s ukupnom snagom od 150 kW (204 KS) koja se preko 6-brzinskog DSG mjenjača prenosi na prednje kotače.

Litij-ionska baterija kapaciteta 25,7 kWh omogućuje električni doseg veći od 100 km, a moguću ju je puniti snagom od 11 kW na AC punjačima, odnosno do 50 kW na DC punjaču.

Također, početni 1.5 TSI benzinski motor sa 110 kW (150 KS), je i prvi mild hibrid koji je ugrađen u Kodiaqu.

Oba motora  koja se koriste u hibridnom pogonu dio su najnovije generacije EA 211 evo2 motora te rade u štedljivom Millerovom ciklusu i imaju turbopunjač s promjenjivom geometrijom turbine.

Motor 1.5 TSI koji se koristi u mild hibridnom pogonu također dolazi s tehnologijom aktivnog isključivanja cilindra najnovije generacije (ACT+).

Osim toga, drugu generaciju Kodiaqa karakterizira novi koncept unutrašnjosti sa zaslonom osjetljivim na dodir dijagonale do 12,9 inča te ručicom mjenjača na stupu upravljača.

Tu su i nove Simply Clever značajke, kao što je stražnji pretinac za pohranu s držačem za čaše i dvostruki Phone Box koja omogućuje hlađenje i istovremeno punjenje za dva mobilna uređaja.

Podijeli