Opel na tragu potpune elektrifikacije

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Opel je napravio još jedan veliki korak prema tome da postane potpuno električni brand najavivši da će nasljednik Opel Crosslanda u B-SUV klasi nuditi i verziju s potpuno električnim pogonom 2024.

To znači da će svaki model u portfelju proizvoda branda s munjom biti dostupan kao varijanta električnog vozila s baterijom već sljedeće godine.

Široki asortiman Opelovih električnih vozila s baterijom danas se proteže od četverocikla Rocks Electric, modela Combo-e Life i Zafira-e Life do potpuno električnih varijanti Corse i Mokke.

Ovim se vozilima upravo pridružila i nova Astra Electric, koja će uskoro biti dostupna za narudžbu, a sljedeće će godine slijediti i potpuno električan nasljednik kompaktnog SUV-a Grandland.

Osim toga, verzije električnih vozila s baterijom za cijeli portfelj vozila koji se sastoji od modela Rocks Electric Kargo, Combo-e, Vivaro-e i Movano-e dostupne su već danas.

Portfelj Opelovih elektrificiranih vozila sadrži i alternative čistom električnom pogonu s baterijom bez lokalnih emisija.

One trenutačno uključuju vrhunske dinamične modele novog Opelovog podbranda GSe. Astra GSe, Astra Sports Tourer GSe i Grandland GSe pružaju izlaznu snagu sustava do 221 kW / 300 KS  i moćan maksimalni okretni moment do 520 Nm.

Osim toga, Opel nastavlja biti predvodnik u razvoju transportera s vodikovim gorivim ćelijama. Vivaro-e HYDROGEN već je na cestama, a veliki transporter s vodikovim gorivim ćelijama planiran je za 2024.

Također, hibridi od 48 V pridružit će se elektrificiranoj liniji u budućnosti, počevši uskoro s nedavno najavljenom novom Opel Corsom.

Motori snage 74 kW / 100 KS i 100 kW / 136 KS dolazit će s novim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom.

Nova Corsa tako će kupcima nuditi izbor pogona, od potpuno električne verzije s baterijom, preko hibridne verzije do visokoučinkovitih motora s unutarnjih izgaranjem, što je bez premca u ovom segmentu.

Opel će tako nuditi 15 elektrificiranih modela već do kraja ove godine, a do 2028. planira imati potpuno električni portfelj proizvoda u Europi.

Podijeli