Suzuki je predstavio Jimny s 5 vrata

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Ipak se dogodilo. Suzuki je predstavio Jimny s 5 vrata! Da, dugo se pričalo o tome, a sada konačno više nema tajni. Jimny je spreman za tržište. Doduše ono Indijsko, Južno Američko i Afričko, a hoće li stići i u Europu to još nije poznato.

Naime, Jimny se na europskom tržištu od 2021. godine prodaje isključivo u N1 izvedbi, odnosno takozvanoj dostavnoj izvedbi za dvije osobe. Razlog tome je visoka razina CO2, koja donosi i visoke poreze. Ali naposljetku i kaznu koju proizvođač mora na kraju godine platiti ako ima prosječno previsoku razinu CO2.

No vratimo se mi na novu karoserijsku izvedbu koja donosi više prostora na stražnjim sjedalima, koja su potpuno nova, ali i više prostora u prtljažniku, posebno ako se preklope stražnja sjedala. Doduše, informacija o obujmu prtljažnika još nije poznata.

Ali ono što znamo su dimenzije nove izvedbe, dužima Jimnyja s 5 vrata je 3985 mm, širina 1645 mm i visina 1720 mm. To je rast u dužinu od 340 mm i u visinu nešto više od milimetra, a međuosovinski je razmak također narastao za 340 mm. Iz Suzukija ističu i kako ova izvedba nudi jednake mogućnosti terenske vožnje kao i kratka izvedba.

Pogon je za sva četiri kotača, a pogonski motor je 1,5-litreni atmosferski benzinac koji se može kombinirati s 5-stupanjskim ručnim ili s 4-stupanjskim automatskim mjenjačem. Za sada nema informacija o cijeni.

Podijeli