Najveći sajam automobila na Jakuševcu postaje trodnevan

image

Na Jakuševcu se na površini od čak 250.000 četvornih metara već duže od četiri desetljeća (točnije, od 1. listopada 1970.) održava sajam rabljenih automobila, gospodarskih vozila i strojeva koji nedjeljom bilježi u prosjeku 40.000 posjetitelja. Najveći je to sajam automobila u Europi na kojem se nedjeljom nudi prodaja između dvije do tri tisuće osobnih te stotinjak ostalih vrsta vozila.

Uz srijedu i nedjelju, dane kojima se do sada sajam automobila održavao, od 29. studenog 2014. i subota postaje dan kad ćete moći potražiti „novi“ automobil za sebe ili pak prodati svoj stari automobil. Pogodnost za prodavatelje vozila je ostavljanje vozila od subote do nedjelje na čuvanom parkiralištu.

Popularnosti sajma automobila na Jakuševcu, smještenom u istočnom dijelu Novog Zagreba, zasigurno pridonosi i prostor pored sajma automobila, popularni Hrelić, na kojem se odvija prodaja i razmjena rabljene robe tako da će od sada i Hrelić raditi subotom. Mnoge kolekcije, zbirke, alati prodaju se po povoljnim cijenama te ne završavaju u smeću jer su za starine zainteresirani mnogi skupljači starina, kolekcionari, studenti, znanstvenici te se na taj način spašavaju nerijetko i vrijedne stvari, umjetnine, rijetke knjige... Sajam ne posjećuju samo Zagrepčani nego i ljudi iz cijele Hrvatske, a na makadamskoj podlozi mogu se čuti glasovi i stranaca (iz Mađarske, Austrije, Njemačke, Slovenije i Italije, ali naiđe i poneki Japanac, Skandinavac, Rus, Španjolac ili Amerikanac) koji su čuli za Hrelić te odlučili potražiti neku zanimljivu stvarčicu za sebe po izrazito povoljnoj cijeni koja je rezultat cjenkanja.

Podijeli