MG4 Electric Luxury TEST

Ponuda raznih MG modela sve je veća, a poseban fokus stavlja se na potpuno električne modele od kojih je MG4 najatraktivniji za gradsku vožnju.

Električni automobili imaju posebno mjesto u trenutnoj ukupnoj ponudi. Dok s jedne strane pružaju neusporedivo iskustvo svakodnevne vožnje po ugodnosti i jednostavnosti, koči ih infrastruktura punjenja kojoj će trebati još neko vrijeme da se izjednači sa standardnim benzincima.

Tu je naravno i viša startna cijena, no srećom MG sa svojim novim modelima nudi jako puno u automobilu po vrlo povoljnoj cijeni. MG modeli poznati su po jednom, možda dva paketa po automobilu koji svakako doprinose atraktivnoj cijeni koju zato nude.

MG4-5.jpg

MG4 dolazi u tri opcije s različitim pogonom, odnosno kapacitetima baterije, a Luxury paket koji bi trebao stići još ove godine donosi nekoliko premium funkcija i jedinstven dizajn za one koji se žele istaknuti.

Dizajn i praktičnost

Kako ga i sam MG opisuje, MG4 kompaktni je automobil za današnji svijet SUV-ova koji se ističe sa svojim aerodinamičnim dizajnom i sportskim detaljima privlači poglede, pogotovo jer još nije česta pojava na domaćim ulicama iako HS modele već viđamo na dnevnoj razini.

MG4-55.jpg

S prednje strane ne bismo se iznenadili ako vas općeniti dizajn podsjeti na Teslu pogotovo noću radi dizajna prednjih svijetla, no MG4 nije išao na Teslin minimalizam, već ovdje imate neke tradicionalno sportske detalje koji dolaze do izražaja što bolji paket odaberete.

Prednja svijetla imaju oštar dizajn u tri segmenta od kojih su dva oborena svijetla, a unutarnji segment služi za duga svijetla. Imaju zanimljiv dizajn jer često standardno proizvođači sakriju LED rasvjetu iznad ogledala pa izvor zapravo ne vidite. MG je u ovaj model LED rasvjetu stavio ispod dna vidljivog fara, a ogledalca za svako svijetlo vire iz poda što mu daje zanimljiv svjetlosni potpis noću.

MG4-50.jpg

Dnevna svijetla su u gornjoj trećini kućišta, podijeljena u šest segmenata različitih veličina oštrog i pravilnog dizajna za ukupan moderan sportski izgled. Na svjetlosni potpis dosta utječe i razina opreme koju odaberete, a s obzirom da smo na testu imali Luxury paket, ispod prednjih svjetala nalaze se dvije gotovo okomite LED trake ukomponirane u prednji spojler s funkcijom prednjih žmigavaca pa nema gašenja ili slabljenja dnevnih svjetala kada ulazite u zavoj.

MG4-10.jpg

Žmigavci su naravno i na retrovizorima. Prednja maska ističe se oštrim rubom između gornje i donje polovice gdje gore imate veliki MG znak, a odmah ispod sitnu prednju kameru, bez prednjeg “grilla” s obzirom da automobil koristi elektromotor za pogon. Dno prednje maske ostaje u crnoj plastici sa sportskim dizajnom te ima manje perforacije u sredini kako bi optimalno radila klimatizacija, a u Luxury paketu dobivate u toplinsku pumpu za bateriju koja koristi radijator za održavanje baterije na optimalnoj temperaturi.

MG4-51.jpg

Pogledamo li automobil sa strane, zamijetiti ćemo da se koriste 17” kotači s alu-naplatcima, što je odličan potez ako želite maksimizirati udaljenost koju automobil može prijeći na jednom punjenu baterije.

MG4-4.jpg

Dno automobila sa svih strana ima crne plastične detalje koji svi usmjeravaju pogled prema prednjoj strani, a olakšavaju i održavanje i smanjuju primjetna oštećenja od kamenčića i grebanja u donjem dijelu automobila. I sa strane imamo oštre linije u limu, gdje prednja počinje od kraja prednjih svjetala i proteže se preko prednjih vrata gdje polako nestaje u stražnjima. Jasno odvaja gornju i donju polovicu automobila, a dizajn je iskorišten za montiranje retrovizora.

MG4-56.jpg

Na stražnjem dijelu stražnjih vrata imamo drugu oštru liniju koja se pak proteže do vrha stražnjih svjetala, a tvori gotovo horizontalan prijelaz na stražnja svijetla koji se proteže cijelom stražnjom stranom, a najbolje je iskorišten u Luxury verziji automobila.

S lijeve stražnje strane imamo i otvor za brzo punjenje strujom. Stražnja stakla su na ovom modelu zatamnjena, zajedno s okvirima, a samo je rub krova u boji automobila. Ostatak krova u Luxury modelu dolazi u crnoj boji koja se prelijeva straga na stražnje zatamnjeno staklo.

MG4-34.jpg

Koliko je prednja strana na automobilu zaoštrena, toliko su na stražnjoj strani stavili detalja pa automobil ostavlja popriličan sportski dojam. Dobivate razdvojeni veliki spojler na vrhu stražnjeg stakla koji srećom ne smeta retrovizoru, a sredina je iskorištena za treće kočiono svijetlo.

Ovaj dio je plastičan i leži na staklu pa mu je jedina mana što zadržava vodu nakon pranja stakla koja će ostaviti tragove curenja po staklu pa oni koji drže do besprijekornog izgleda moraju prijeći još jednom sa krpom nakon što se automobil osuši iskustvo koje smo ponavljali radi slikanja.

MG4-46.jpg

Stražnja strana ima veliki komad plastike koji se proteže cijelom širinom automobila, a ako smo pričali o svjetlosnom potpisu prednje strane, onda to duplo vrijedi za stražnju. Ovdje ponovno ovisi o razini opreme za koju se odlučite hoćete li dobiti malene trokrake lampice na rubovima automobila, ili veliku traku preko stražnje strane koju prekida samo MG logo u sredini.

MG4-62.jpg

No, nije bila dovoljna samo crvena LED traka bitna za promet, MG je dodao i rasvjetu koju ćete vidjeti s gornje strane plastike kada se automobilu približite, s oštrim i pravilnim simetričnim dizajnom koji je najlakše opisati priloženom slikom. Automobil nema krovnu antenu što sam izgled krova čini vrlo čistim.

MG4-1.jpg

Automobil ima dužinu 4.287 mm, visinu od 1.504 mm te širinu od 1.836 mm. Kako se radi o hatchbacku, imate dosta prostora za utovar stvari sa zapremninom od 363 litre s podignutim sjedalima, a 1.177 litara kada ih spustite. Raspored sjedala adekvatan je za obiteljske vožnje, a čak se i četvero odraslih može udobno smjestiti.

Unutrašnjost

Unutrašnjost automobila u svim verzijama dolazi u crnoj boji, a samo Luxury model ima opciju dvobojne unutrašnjosti. Mi smo dobili standardniji crni paket koji će se svakom dopasti. Riječ je o kombinaciji tekstila i imitacije kože kroz cijelu kabinu, sa svim dijelovima koje ćete doticati presvučenim mekanijim pokrovima.

MG4-26.jpg

Ističu se samo plavi rubni šavovi na dijelovima sjedala i naslona za ruke. Električni automobili uvijek se ističu zanimljivom centralnim dijelom između sjedala jer se nađe puno slobodnog prostora, a MG implementacijom odvojene ladice nudi puno prostora i za veće boce u centralnom dijelu.

Unutrašnjost bismo opisali “moderno jednostavnom” s pravilnim linijama gdje se jedino ističe centralni infotainment sustav. Prednja sjedala su ugodna i za dulje vožnje, a možete ih elektronski prilagođavati, no nemaju opciju napuhavanja naslona.

MG4-23.jpg

S lijeve strane, na vozačevim vratima imate standardnu kontrolu za podizače stakla, no MG kontrolu retrovizora stavlja lijevo od vozača, ispod otvora za klimu. Okretanjem gumba birate lijevi ili desni retrovizor, a zatim naginjanjem birate smjer zakretanja odabranog retrovizora.

MG4-13-2.jpg

Odmah desno je i valjak za biranje nagiba prednjih oborenih svijetla u četiri razine, a ideja je da kada autu napunite tovarni prostor i tako spustite stražnji dio, spustite i snop prednjih svjetala do adekvatne razine da vidite ispred sebe, a opet ne zaslijepite ostale vozače svojim LED svijetlima. Prednja svijetla u ovom paketu imaju i opciju automatskog paljenja, što uključuje i duga svijetla.

MG4-11-2.jpg

Kontrole na volanu imaju pomični gumb sa svake strane gdje lijevi kontrolira postavke vožnje poput držanja udaljenosti za vrijeme rada adaptivnog tempomata, a desni ostale detalje koji uključuju i multimediju. Imate i dvije zvjezdice, a to su gumbi koje sami možete prilagoditi kao kratice za različite mogućnosti sustava da izbjegnete kopanje po infotainmentu.

MG4-10-2.jpg

Desna strana vozača fokusira se na infotainment, s vrlo jednostavnom kontrolom vožnje ispod. Naime ladica ispod infotainmenta ima očit gumb čijim okretanjem postavljate način vožnje (naprijed, nazad, neutralno), a pritiskom aktivirate parkirnu kočnicu i izlaskom iz automobila, on će se ugasiti. Isto tako, automobil se pali ulaskom vozača, nema dediciran gumb za paljenje.

MG4-32.jpg

Pored gumba imate i manji odvojeni gumb za dodatno aktiviranje parkirne kočnice s jasnom naznakom kada je ona aktivna u obliku crvene lampice. Iznad tih kontrola vidjeti ćete gumirani prostor, idealan za odlaganje mobitela koji podržava i bežično punjenje. Ispod ove ladice imate velik prostor s utorima za odlaganje pića, jednim USB-C utorom za punjenje mobitela kao i USB-A utorom koji podržava Android Auto i Apple CarPlay konekcije.

MG4-14-2.jpg

Između njih je standardan 12V utor koji možete iskoristiti za brojne gadgete na tržištu. U centru između vozača imate i prekriveni prostor za dodatno odlaganje stvari s laganim povlačenjem za otkrivanje i prekrivanje, kao i naslon za lakat koji također možete otvoriti za dodatno odlaganje s dosta dubokim prostorom.

MG4-28.jpg

Kod suvozača osim svog otvora za klimu nema puno detalja, osim naravno infotainmenta u sredini koji je postavljen ravno, odnosno ne naginje se prema vozaču, idealno za kontrolu glazbe i navigacije od strane suvozača. Sjedalo suvozača također se elektronski podešava, iako nema odabir visine, nismo imali problema s oko 190 cm sjediti kao suvozač.

MG4-22.jpg

Straga, putnici imaju realno dva udobna mjesta za dulje vožnje, dok bismo srednji prostor ipak prepustili manjim suvozačima. Suvozači straga imaju jedan USB-A izlaz za punjenje uređaja kao i dodatne zvučnike. U Luxury verziji automobil ima ukupno 6 zvučnika, dok ostali modeli dolaze s četiri.

MG4-21.jpg

Stražnja sjedala standardno se spuštaju u 2/1 omjeru, a ima dovoljno mjesta za više odrasle suputnike. Stakla su dodatno zatamnjena pa je vožnja ugodna i za toplijih mjeseci.

Infotainment

Infotainment sustav u MG4 modelu sastoji se od velikog zaslona u sredini dijagonale 10,2” i horizontalnog zaslona koji pregledno pokazuje originalan sadržaj MG sustava, kao i Android Auto s njihovim raspodijeljenim pogledom u više segmenata za glazbu i navigaciju.

MG4-mob-10.jpg

Dodatno vozač ispred sebe ima zaslon koji služi kao instrument ploča, a nešto je manjih dimenzija sa 7” dijagonale i dizajna sličnog infotainmentu, bez klasičnog plastičnog “oklopa” tradicionalnog dizajna, što znači da bi vam sunce moglo zasmetati pod više kutova, no dobivate vrlo čisti dizajn unutrašnjosti.

MG4-12-2.jpg

Početna stranica centralnog infotainmenta sastavljena je od više “widgeta” iliti kratica poput navigacije, glazbe, prognoze, stanja punjenja/pražnjenja, itd. S lijeve strane imate dodatan pristup menijima i ostalim postavkama, kako infotainmenta, tako samog automobila.

MG4-16-2.jpg

Ispod zaslona MG vam je ostavio nekoliko fizičkih gumbi za paljenje ventilacije kao i brzo odmagljivanje prednjeg i stražnjeg stakla, vraćanje infotainmenta na početni zaslon i na kraju gumbe za kontrolu glasnoće. Dok sustav izgleda čisto, voljeli bismo ipak kontrolu glasnoće imati u obliku rotiranja.

MG4-50-2.jpg

Kada sustav prvi puta pokrenete, imati ćete zadatak prihvatiti sve uvjete za pristup aplikacijama poput navigacije. Ovdje treba malo guglanja kako ju omogućiti, jer će vas tražiti da potvrdite uvjete korištenja koje ste potvrdili kod postavljanja, no tajna je otići do dna teksta, prihvatiti uvjete i zatim dobivate mogućnost scrollanja još malo niže, ispod samih gumbi za prihvaćanje uvjeta, gdje se zapravo nalazi par kvačica koje morate dodatno omogućiti.

MG4-51-2.jpg

Sada imate pristup nativnoj navigaciji koja vam pokazuje gdje ići i na zaslonu vozača. Osim navigacije, tu je i radio koji će skenirati sve frekvencije i ponuditi vam sve postaje u urednom rešetkastom prikazu. Omiljene stanice lagano stavljate u favorite za brzo biranje, a podržan je i digitalni DAB radio. Nakon radija, početni zaslon ima i kraticu za brzi pristup informacijama o bateriji, od trenutnog stanja do punjenja.

MG4-20-2.jpg

Pokazati će vam stanje baterije, odabrati maksimalni postotak koji želite omogućiti, savjetovati vas kako puniti bateriju, možete paliti i toplinsku pumpu za optimizaciju brzog punjenja, itd. Tu je prikazan i prosječan domet na temelju vaše dosadašnje vožnje pa se može značajno razlikovati između korisnika, ovisno o uvjetima u kakvima se vozite.

MG4-21-2.jpg

Mi smo u Eco načinu vožnje dobili preko 460 km dometa, što je više i od reklamiranog kapaciteta. Drugom riječima, sve ovisi o vozaču, a automobil je najisplativiji ako ga možete puniti kod kuće jer na žalost punionice imaju cijene usporedive s punjenjem benzinaca gorivom.

MG4-23-2.jpg

Kroz infotainment birate jedan od pet načina vožnje kao i jedan od četiri načina rekuperacije energije kada pustite papučicu gasa, a tu je i energy saving mode koji će pokušati ugasiti sve manje bitne sustave automobila kako bis e izvukao maksimum za pogon, no računajte nekoliko ušteđenih kilometara.

MG4-29-2.jpg

Automobil ima i 360° sustav kamera za parkiranje. Funkcionira solidno za pomoć pri parkiranju, no voljeli bismo da ima ipak malo veću rezoluciju kamera, a i pogled u stražnjim kutovima automobila je dosta izobličen pa nismo u potpunosti pouzdani u parkiranje bez korištenja retrovizora. Imate i opciju automatskog paljenja ovih kamera kad god pri niskoj brzini palite žmigavce, što bi mnogim vozačima moglo pomoći da što manje grebu rubnike s felgama.

MG4-38-2.jpg

Imate i aplikaciju s kojom se automobil povezuje, a dobivate pristup automobilu u bilo kojem trenutku. Osim što vidite stanje baterije i punjenja, možete automobil otključati, locirati ga na karti ili pak upaliti klimatizaciju prije nego u njega uđete, limitirano na pod 10 minuta kako ne biste zaboravili i potrošili bateriju preko dana.

MG4-mob-8_VIDIClanakVelika.jpg

Glavni zaslon vozača, odnosno instrument ploča podijeljena je na tri dijela gdje lijeva strana nudi informacije o senzorima automobila, odnosno praćenju prometa i trake, udaljenosti od automobila ispred, stanja tempomata i slične informacije.

MG4-6-2.jpg

Centralni dio daje vam brzinu, limite brzine koje je automobil prepoznao te postotak baterije kao i projiciranu udaljenost koju možete prijeći. Desna strana zaslona ima razne informacije o trenutnom putovanju kao i ukupnim statistikama o potrošnji, kilometrima i ostalim detaljima.

MG4-1-2.jpg

Ukupan izgled zaslona se generalno ne mijenja, a nudi sve bitne informacije na pregledan način.

Motor

Potpuno električni auti uvijek imaju zanimljive pogone, pogotovo zato jer je proizvođačima često lakše staviti više elektromotra u automobil nego raditi cijeli prijenos s brzinama, a osim elektromotora, tu je i baterija koja ima značajne razlike u performansi ovisno kako ju slože unutar automobila.

MG4-mob-4.jpg

Osim kapaciteta, voltaža sustava određuje performanse kao i brzinu punjenja koje proizvođači mogu ponuditi kupcima. Čak i manji elektromotori s manje od 100 KS imaju značajno bolje performanse u start-stop situacijama, pogotovo jer nema povlačenja za vrijeme mijenjanja brzina. Istina je da sličan efekt mogu postići klasični motori s duplim kvačilom, no ovdje elektromotor ponovno vodi jer značajno umanjuje količinu komponenti koje se mogu potrošiti ili pokvariti.

MG4-59.jpg

MG4 u Luxury paketu dobiva nešto veću bateriju od osnovnog modela, a na temelju naše vožnje za vrijeme testiranja, sustav je procijenio da jedno punjenje od 100 % do nule može prijeći oko 456 kilometara. Tu podrazumijevamo jednog vozača i korištenje klime. Ukupan domet značajno će se mijenjati na temelju vašeg načina vožnje i koliko suputnika ili prtljage nosite.

Ne zaboravite ni na hladni dio godine kada kapacitet pada za oko 20 %. Luxury paket dolazi i sa toplinskom pumpom, iliti klima uređajem za bateriju kao i interijer koji će ju grijati kada je vani hladno. Princip rada isti je kao kod klima uređaja u kućama koje ujedno mogu i grijati, a daleko su isplativije od kalorifera.

MG4-53.jpg

Električni automobili imaju upravo te dvije opcije za grijanje unutrašnjosti pa toplinska pumpa troši puno manje energije po zimi, no jednom kada temperature dovoljno padnu u minus, toplinska pumpa također gubi performanse, no već dugo vremena u Hrvatskoj nismo imali tako hladne zime.

Sve u svemu, dobivate elektromotor snage 150 kW iliti oko 203 KS, a okretni moment 250 Nm, sasvim dovoljno da budete prvi na svakom semaforu u gradu, kao i za pretjecanje s pouzdanjem na otvorenim cestama. Na autocestama vas sustav tjera na pristojnu vožnju jer ima maksimalnu brzinu od 160 km/h, što bi većini trebalo biti i više nego dovoljno.

MG4-40_1.jpg

Bitan dio iskustva vožnje električnog automobila je i sustav rekuperacije energije za vrijeme kočenja, a MG nudi četiri razine rekuperacije, solidan pristup za one koji se žele naviknuti na novi model vožnje. Na otvorenim cestama ipak volimo vožnju bez automatske rekuperacije da smanjimo trzanje suvozačima.

Baterija s kojom dolazi Luxury model ima kapacitet 64 kWh i predstavlja veći paket s kojim možete prijeći do 450 km. Velika prednost veće baterije je i brže punjenje sa snagom do 135 kW, koje smo naravno preferirali za vrijeme testiranja i pokazalo se iznimno brzim jer za svega pola sata ponovno imate oko 80 % kapaciteta.

MG4-16.jpg

Nakon toga punjenje se značajno usporava kako bi se čuvala baterija. Teoriju o baterijama često prolazimo, a temelji se na tome da kapacitet držite iznad 20 % i ispod 80 % za najveći broj ciklusa punjenja, njih nekoliko tisuća, lagano i deset tisuća. S druge strane, konstantno punjenje od recimo 5 % do 100 % smanjiti će broj punjenja na oko 2000 ili manje prije nego baterija padne na 80 % originalnog kapaciteta.

Također je bolje bateriju češće po malo puniti nego pustiti da padne ispod 20 %, a to vrijedi i za svu ostalu elektroniku.

Vožnja

Električne automobile zanimljivo je testirati jer često dolaze u različitim konfiguracijama pa nikada ne znate kakve će im biti performanse u raznim uvjetima. MG4 je poprilično aerodinamičan i relativno lagan za električne automobile pa se pokazao i pristojnim potrošačem.

MG4-39.jpg

Testirali smo ga u gradskim gužvama, prosječne vožnje oko 13 km/h koje su trajale satima. Zatim smo otišli do Rijeke autocestom, spustili se do Senja magistralom i onda preko brda starom cestom do Zagreba.

Gradska vožnja je naravno vrlo ugodna, pogotovo kada naučite koristiti automatsku rekuperaciju kočenjem. Dugo čekanje i gužve u Zagrebu ne pružaju puno prilika za rekuperaciju pa se potrošnja digla na preko 20 kWh/100 km jer smo ipak imali i vrlo aktivnu klimu s obzirom na testiranje usred ljeta.

MG4-24-2.jpg

To znači da u najgoroj opciji možete očekivati nekih 300 km na jednom punjenju što je i dalje vrlo dobar rezultat za gradsku vožnju, pogotovo ako automobil možete puniti kod kuće. Za kružnu vožnju, kombinacija autoceste i otvorene ceste s ukupno 500 km dala nam je prosijeku od oko 16,2 kWh/100 km, odnosno oko 375 km na jednom punjenju. Imajte na umu da brza vožnja na autocesti troši osjetno više baterije, oko 21 kWh/100 km.

Zadnjih 170 km prosječno smo vozili brzinom od oko 50 km s obzirom na gužve na staroj cesti, a potrošnja od oko 13.7 kWh/ 100 km daje nam oko 440 km udaljenosti uistinu će vam izbrisati sve strahove oko potrošnje. Punjači su i dalje glavni izazov, no automobil podržava 22 kW AC punjenje kao i 50 – 130 KW brze DC punjače pa ćete iskoristiti maksimum od svakog punjača na koji naiđete.

MG4-2-2.jpg

Sam automobil pokazao se ugodnim za vožnju s vrlo atraktivnim zvučnim sustavom koji nosi Arkamys potpis te nudi 3D surround iskustvo slušanja. Lagano ga prilagodite svojim željama za duge sate uživanja u glazbi.

Unutrašnjost je udobna i za veće vozače, a mali detalj koji se pokazao vrlo dobrim je što su pomaknuli kutiju na staklu kod retrovizora dalje od vozača, što značajno poboljšava pogled na primjerice semafore i druge sitnice, gdje danas već velike kutije koje imaju brojne kamere i senzore mogu pokriti dosta bitnog vidnog polja.

MG4-30.jpg

Vožnja je vrlo dinamična i u Eco načinu, što se pokazalo vrlo zabavnim i kod vrlo zavojitih cestica s jakim nagibima uzbrdo oko Krivog Puta iznad Senja gdje smo na kraju završili i na slikanju automobila. Imajte na umu da MG4 automobili imaju pogon na stražnje kotače pa ako ste novi s takvim pristupom pogona, svakako ćete primijetiti razliku u vožnji.

Automobil ima 50:50 raspored težine na kotačima što je veliki plus za vožnju u zavojima, a ne zaboravimo niti na njihov MG Pilot sustav za držanje automobila unutar traka, no i dalje se vozač treba držati volana. Postoje dva načina asistencije u vožnji.

MG4-61.jpg

Jedan je za otvorene ceste gdje se očekuju veće konstantne brzine, a drugi je dizajniran kao asistencija u gradu za vrijeme gužve gdje će automobil imati malo agresivnije pokrete za održavanje sredine trake. Sami morate birati koji sustav da automobil prati i dok nijedan neće divljati, krivi odabir rezultirati će trzavom vožnjom ili jednostavno neće pratiti linije kako biste očekivali.

Zaključak i cijene

MG4 svakako je “drugačiji” automobil koji će zato okretati glave, a uvijek će se netko zaustaviti i postaviti vam koje pitanje. Dizajnom je odličan za gradsku vožnju, a opet imate puno prostora za suvozače i prtljagu, s time da će svima biti udobno.

MG4-11.jpg

Unatoč većem stražnjem spojleru, nema problema s preglednošću ceste što je veliki plus. Jedina sitnica koja nas brine za dugogodišnje korisnike nije trajanje baterije koje dolazi sa 7 godina garancije ili 150.000 kilometara, već velika prozirna plastika stražnjeg svijetla čiji će zadatak biti ostati sjajna i atraktivna unatoč direktnoj izloženosti suncu, kao i grebanju ako automobil perete na “klasičan” način spužvom.

Ipak, jednom kada vidite cijenu, svi minusi padaju u vodu jer se i u “Luxury” paketu radi o jednom od najjeftinijih električnih automobila, pogotovo u svom segmentu, a jednom kada budu objavljena pravila poticaja za električne automobile ove godine, vjerujemo da će se mnogi okrenuti upravo ovakvim modelima.

MG4-47.jpg

Cijena automobila u standardnom paketu počinje od 33.500,00 €, a za Luxury paket kojeg smo mi imali priliku voziti, treba izdvojiti oko 40.000,00 € s time da trenutno nije dostupan, no očekuje se krajem godine.

Podijeli