Ako niste vidjeli, pogledajte najmanji automobil na svijetu

image

Proizvođač Peela 50 je britanski Peel Engineering, a ovaj automobil iz 60-tih godina ima samo tri kotača i stražnji pogon na jednom kotaču. Dimenzije su, kao i masa, zaista minijaturne – dužina je 134,1 cm, širina 99 cm, a visina 119,9 cm. U automobil stane samo jedna osoba. U vrijeme dok se proizvodio koštao je, u protuvrijednosti, oko 2.000 eura, a najveća brzina je 70 km/h.

Sasvim dovoljno za grad, a i potrošnja od samo 1,35 litara na 100 km je manja nego da se vozite sa skuterom. I usput nećete niti pokisnuti niti će vam se pokvariti frizura. Najnovija informacija – Peel P50 će se ponovo početi prodavati, ali sada po daleko većoj cijeni od oko 17.900 eura.

Kako biste doživjeli Peelove dimenzije i koliko je zaista praktičan pogledajte video u kojem Jeremy Clarkson iz BBC-jeve emisije Top Gear ovaj mini automobil vozi gdje god mu padne pamet. Posjetio je s njim nevjerojatna mjesta – vozio se liftom do ureda, a kao što ćete vidjeti možete ga i vuči za sobom sa samo jednom rukom ukoliko recimo ostanete bez goriva.

Podijeli