Ekstravagancija na francuski način - DS sofa

  • Objavljeno u Auto FUN
image

U posljednje vrijeme Citroen je na novim modelima automobila predstavio zanimljive kreativne elemente kao što su monogram ugraviran poput dragulja u optičkim svjetlima modela Citroen DS3 Cabrio, zatim kožna sjedala s dizajnom narukvice sata, inače oprema koju Citroen DS4 uvodi po uzoru na stil luksuznih satova te logotip DS u različitim izvedbama koji odražava stil luksuzne prtljage.

Linije podsjećaju na pokret i fluidnost

DS sofa ima linije koje oblikom lebdećeg tijela podsjećaju na pokret i fluidnost te primjenjuju obradu „speed form“. Sjedalo se poigrava stilom DS linije predstavljajući dvije zone koje spajaju estetiku i udobnost: prvu u duhu fotelje s naslonom u obliku peraje morskog psa te drugu koja podsjeća na sofu, u stilu kožnih sjedala s dizajnom narukvice sata. Glavni dio leži na širokom postolju izrađenom u čast djela „Stolica“ dizajnera Raya i Charlesa Eamesa.

Sjedalo sofe presvučeno je kožom te predstavlja jedinstvenu izvedbu poznate završne obrade nazvane „narukvica sata“ koja se od sada nalazi u svim modelima DS linije. Dizajneri marke za presvlake, kad je riječ o završnoj obradi kože, primijenili su svoje bogato iskustvo i znanje kako bi postigli kvalitetu koja odražava visoku razinu majstorskog umijeća.

Namještaj je izložen u okviru čije profilirane strane naglašavaju perspektivu te izgledaju poput tekućeg metala koji podsjeća na karoseriju automobila. Postolje od lijevanog željeza presvučeno je kožom i ukrašeno elementima od čelika, po ugledu na kromirani detalj mača na modelu Citroen DS5.

Karakteristike DS linije prisutne su u najmanjem detalju: znak DS iscrtan je na podnožju i istaknut Carmin crvenim prstenom. Istodobno je prisutan kao osvijetljena Carmin crvena traka čiji izgled podsjeća na elemente od kristala koji simboliziraju luksuzne marke automobila.

Pročitajte kompletan test Citroen DS5 2.0 HDi 160 Sport Chic

I Citroen DS5 je poslužio kao inspiracija za DS sofu

Podijeli