Treći put zaredom Toyota najkvalitetnija

  • Objavljeno u INFOZONA
image

Toyota titulu najkvalitetnijeg automobila osvaja već treći put zaredom u izvješću njemačkog AutoBilda. Toyota je zauzela prvo mjesto daleko od konkurencije, a pobjedi su najviše doprinijeli TÜV izvještaji na 8,5 milijuna vozila te izdržljivost Toyotinih modela na testu izdržljivosti od 100.000 km. Toyota Prius završila je 200.000 km test s najvećom mogućom ocjenom. Nadalje, u obzir su uzeti organizacija servisnih kampanja, rezultati provjera servisnih radionica, pa čak i pisma čitatelja uredništvu.

U kategoriji vozila starih četiri do pet godina Toyota IQ i Toyota Avensis dijele treće mjesto najboljih, u kategoriji šest do sedam godina starih vozila Toyota Auris je na četvrtom mjestu, Corolla Verso na petom dok je Yaris na osmom mjestu. U kategoriji osam do devet godina Corolla Verso je druga na listi najkvalitetnijih vozila u 2014. godini, dok je RAV4 na trećem mjestu. Među starijim vozilima, starima 10 do 11 godina, četiri modela su među najboljih deset.

Između 20 automobilskih marki Fiat je završio na posljednjem mjestu, a njemačke marke su zauzela središnje mjesto na listama.

Ovo je inače već 13. put da Toyota bude izabrana među prvih 10, a osam puta je odabrana u prvih 5 u segmentu starijih vozila. Želite li vidjeti kompletan izvještaj, AutoBild će vam to naplatiti 2 eura.

Što se tiče novih modela u 2015. godini, Toyota najavljuje manje promjene na modelima Corolla (ožujak 2015.), Verso (travanj 2015.), Yaris (lipanj 2015.). Veće promjene doživjet će redizajnirani Auris (lipanj 2015.), Avensis (kolovoz 2015.), a RAV4 će dolaziti i kao hibrid snage 200 KS s pogonom na sve kotače ili na prednje kotače (prosinac 2015.).

Podijeli