Hrvatski automobil 2015. je Opel Corsa

  • Objavljeno u INFOZONA
image

Stručni žiri Hrvatske udruge automobilskih novinara najviše je glasova dao novoj Opel Corsi, a još je jedan Opelov model dobio nagradu - novi Opel Vivaro proglašen je najboljim komercijalnim vozilom 2015.

Izbor Hrvatske udruge automobilskih novinara čini žiri čini od 12 glavnih urednika najznačajnijih hrvatskih stručnih tiskanih, online i TV medija koji prate auto industriju. Deset od 12 članova žirija dalo je svoj glas novoj Opel Corsi kao najboljem od šest vozila koliko ih je bilo u finalu, a dva člana su Opel Corsu pozicionirala na drugo mjesto. Opel Corsa proizvodi se već 32 godine i do sada je prodana u 12,4 milijuna primjeraka. U Hrvatskoj je to drugi najprodavaniji automobil u segmentu s tržišnim udjelom od 16,6% (četvrti je najprodavaniji osobni model u Hrvatskoj).

Opel Vivaro je zajedno s Renault Trafficom osvojio nagradu za Lako komercijalno vozilo 2015. Tržišni udio Opela Vivaro je čak 40%. Spomenimo i kako je žiri Zbora automobilskih novinara pri HND-u proglasio i PR managera godine za suradnju s medijima - nagrada je pripala Opelovom Nevenu Novaku.

Podijeli