Komunicirajte s drugim vozačima preko njihove registarske pločice

image

Aplikacija Carcom je messenger aplikacija za anonimnu komunikaciju između vozača/vlasnika vozila putem registarske oznake koja je vidljiva svima. Aplikacija veličine 2,9 MB dostupna je za pametne telefone na Googleovom i Appleovom storeu (na Android telefonu morate imati verziju 4.0 ili noviju), a za korisnike koji ne posjeduju smartphone postoji i web verzija na adresi www.carcom.me. Podržani jezici su engleski i njemački.

Razlozi za korištenjeaplikacije Carcom su zanimljivi i zaista korisni: -na drugom su vozilu ostala uključena svjetla -tuđe vozilo nije zaključano ili su ostala spuštena stakla na prozorima -parkirano vozilo je zatvorilo prolaz drugim sudionicima u prometu -na vašem vozilu je došlo do materijalne štete jer je drugo vozilo pobjeglo s mjesta nesreće -primijetili ste provalu u vozilo -pauk odvozi nečije vozilo i želite se solidarizirati s vozačem -komunikacija s vozačima iz drugih vozila na prometnici kako bi se međusobno upoznali (dating) ili pak poslali kompliment vozaču/vozačici-komunikacija kako bi saznali konkretnije informacije o drugom vozilu.

Jednostavna registracija i korištenje karakteriziraju aplikaciju Carcom

Aplikacija Carcom je besplatna za korištenje u prvih godinu dana, a funkcionira na jednostavan način: samo se registrirate (možete i putem Facebooka) sa svojim nadimkom i registarskom oznakom, uz unošenje svojeg e-maila i šifre. Želite li drugom vozaču poslati poruku, dovoljno je samo upisati njegovu registarsku oznaku i poslati mu poruku koja odmah stiže na njegov telefon. Poruke se u aplikaciji izmjenjuju u obliku chata, isto kao kod drugih messenger servisa kao što je WhatsApp.

Ako želite ostvariti anonimnu komunikaciju, ne morate čak niti koristiti vlastitu registarsku oznaku vozila; možete se registrirati samo putem nadimka te normalno komunicirati s drugim vozačima. S druge strane nitko neće vidjeti vaše podatke, samo vaš nadimak.

Autor aplikacije Mario Ljevar iz Beča zaista ima dobru budućnost s aplikacijom Carcom jer se može koristiti i kao integralni dio putnog računala na kojem se mogu primati razne poruke s tekstom ili zvukom preko navigacijskog ekrana (upozorenja za opasnost ili druge vrste komunikacije). Sljedeći korak u aplikaciji koji autor najavljuje jesu glasovni pozivi, također zasnovani na registarskim oznakama na vozilima, bez telefonskog broja.

Download Carcom s Google playDownload Carcom s iTunes

Podijeli