Koncept za premium mobilnost

image

Nissan Hyper Tourer spaja bit omotenashija (japanskog gostoprimstva) s različitim naprednim tehnologijama, uključujući autonomnu vožnju.

Funkcionalnost V2X (Vehicle-to-Everything) i baterije velikog kapaciteta također omogućuju opskrbu električnom energijom domova ili ureda tijekom putovanja i u različitim poslovnim situacijama.

Vanjski izgled je na tragu prethodnih koncepata, a kombinira glatke i oštre linije za bolje aerodinamičke performanse te u isto vrijeme pokazuje kako se radi o električnom autonomnom vozilu.

Prostranu unutrašnjost omogućuje Nissan EV Technology Vision, koja objedinjuje kompaktnu izvedbu glavnih komponenti te solid-state baterije visoke energetske gustoće.

Rezultat je nisko težište, koje u kombinaciji s naprednim sustavom upravljanja svim kotačima e-4ORCE omogućuje neosjetno i ravnomjerno ubrzanje i usporenje.

Krovna konzola i rasvjeta koriste tradicionalne japanske kumiko i koushi uzorke koji stvaraju osjećaj luksuza, dok je u podu izveden s velikom LED koja prikazuje slike riječnog korita i neba te stvara opuštajući prostor u kojem spojeni priroda i digitalna tehnologija.

Potpuno autonomna vožnja omogućuje interakciju vozača i suputnika, pri čemu se prednja sjedala mogu se okretati za 360 stupnjeva, omogućujući putnicima na prednjim i stražnjim sjedalima da razgovaraju okrenuti jedni prema drugima.

Putnici na stražnjim sjedalima mogu koristiti prijenosni zaslon za pregled i upravljanje navigacijom, zvukom itd.

Također, inovativni AI sustav može pratiti biometrijske znakove—uključujući moždane valove, broj otkucaja srca, disanje i znojenje te automatski odabrati komplementarnu glazbu i prilagoditi osvjetljenje prema vašem raspoloženju.

S konceptom Nissan Hyper Tourer, Nissan iznova definira putovanje kombinirajući udobnost luksuznog dnevnog boravka s praktičnošću putničkog kombija i sve to sadržano u elegantnom i futurističkom paketu.

Podijeli