Predstavili novi koncept Nissan Hyper Punk

image

Hyper Punk odlikuje moderna karoserija, a riječ je o posve električnom kompaktnom crossoveru kojeg je Nissan namijenio tvorcima sadržaja, influencerima, umjetnicima i svima koji cijene stil i inovacije.

Povezanost virtualnog i fizičkog te unutarnjeg i vanjskog omogućuje Hyper Punku da posluži kao inspiracija za izražavanje osobnosti.

Hyper Punk je opremljen V2X (vehicle-to-everything) komunikacijskim sustavom koji korisnicama omogućuje da svoje uređaje pune kad i gdje im je to potrebno te da energiju vozila dijele sa suradnicima.

Unutrašnjost uključuje i elemente dizajnirane u origami stilu koji su odraz japanskog dizajna i stvaraju unutrašnji prostor u kojem se digitalni sadržaj spaja s umjetnošću.

Primjer toga su ugrađene kamere mogu snimati prostor oko automobila te s pomoću umjetne inteligencije stvoriti okruženje ili grafičke uzorke u stilu manga stripova, prema željama vlasnika. Slike se tada mogu projicirati na zaslonu koji čine tri ekrana koji okružuju vozača u kabini, čime se stvara prostor u kojem se stvarnost spaja s metasvijetom.

Putnički prostor dizajniran je kao mobilni kreativni studio te osigurava neometanu povezanost s internetom i mogućnost spajanja uređaja i opreme, što korisnicima omogućuje da pristupaju informacijama ili stvaraju dok su u pokretu.

Zahvaljujući umjetnoj inteligenciji i bio-senzorima smještenima u naslonu za glavu, konceptno vozilo Nissan Hyper Punk prepoznaje raspoloženje vozača i automatski odabire odgovarajuću glazbu i osvjetljenje, čime podiže energiju i kreativnost vozača. 

Iznimno stabilan dizajn s kompaktnim prevjesima i velikim 23-inčnim naplatcima čini ovo konceptno vozilo idealnim za gradsku i terensku vožnju.

Na digitalnom 3D reklamnom panou Cross Shinjuku Vision u četvrti Shinjuku u Tokiju od danas do 25. listopada, odnosno dana otvorenja izložbe, prikazivat će se četiri konceptna električna vozila: Nissan Hyper Urban, Nissan Hyper Adventure, Nissan Hyper Tourer i Nissan Hyper Punk.

Osim toga, od 25. listopada ta će konceptna vozila biti dostupna u online igri Fortnite pod nazivom „Electrify the World” kako bi se ta posebna vozila moglo dodatno istražiti i uživati u njima.

Podijeli