Luksuzni električni SUV budućnosti

image

LF-ZL je kratica od "Lexus Future Zero-emission Luxury", odnosno Lexusova luksuzna budućnost s nultom emisijom, a kako ističu u Lexusu, LF-ZL predstavlja "luksuzni životni stil" s "prepoznatljivim iskustvom vožnje".

Konceptni SUV je prikazana zajedno s konceptom limuzine LF-ZC, a oba najavljuju sljedeću generaciju Lexusovih električnih modela, koji će koristiti nove Toyota baterije visokih performansi, koje će povećati doseg, smanjiti težinu te poboljšati performanse.

To bi omogućilo dosege do 1.000 km s jednim punjenjem, no obzirom na povišenu SUV siluetu, LF-ZL bi vjerojatno imao nešto manje, ali svejedno se radi o respektabilnom dosegu.

LF-ZL dimenzijama nadmašuje RX te u duljinu mjeri čak 5,3 metra, odnosno 1,7 metara u visinu. Treba dodati golemi međuosovinski razmak od 3350 mm koji osigurava veliki putnički prostor, a zanimljivo je kako su stražnja vrata klizna dok se prednja otvaraju za 90 stupnjeva kako bi se olakšao ulazak i izlazak.

Obzirom na veliku duljinu i međuosovinski razmak, SUV djeluje puno niži te se doima poput coupea.

U unutrašnjosti LF-ZL nudi četiri ultranka sjedala, obilje ambijentalne rasvjete te futurističku tehnologiju.

Poznati Lexusov "avionski" upravljač ima novi izgled, a s njegove strane se nalaze infotainment zasloni. Pored velikog infotainment zaslona sredini je još jedan veliki zaslon za suvozača.

LF-ZL koristi Lexusovu novu generaciju infotainmenta s Arene operativnim sustavom koji pamti preferencija vozača kako bi ponudio personalizirano iskustvo s postavkama rute, informacijama itd.

Podijeli