Električni premium SUV iznimnih perfomansi

image

Potpuno električni Seres 5 targetira popularni SUV segment, a s duljinom od 471 cm spada među veća vozila u klasi. Također, u skladu s veličinom radi se iznimno dobro opremljenom, gotovo luksuznom modelu, sa sportskim performansama pri čemu je cijena osjetno niža od usporedivih europskih konkurenata.

Nude se dvije baterije, LFP (litij-fosfat-željezo) kapaciteta 80 kWh te „semi solid“ s kapacitetom 90 kWh, iako nije do kraja jasno o kakvoj vrsti semi solid tehnologije je riječ.

No zato je sve jasno kad su performanse u pitanju jer u izvedbi sa stražnjim pogonom (model Standard) ugrađen elektromotor snage 220 kW (299 KS) koji omogućuje ubrzanje do 100 km/h od 6,8 sekundi te najveći doseg od 500 km.

Snaga AC punjenja je 11 kW, a DC punjenja 100 kW.

Model Premium ima dva motora, odnosno pogon na sve kotače, ukupne snage čak 430 kW (585 KS) te ubrzava za samo 4,3 sekunde, ali je zato doseg nešto manji, odnosno 483 km.

Modeli Standard i Premim koriste bateriju od 80 kWh, dok je baterija modela Flagship 90 kWh, što mu isti pogon kao i kod Premium modela osigurava doseg do 530 km. Za sada se Seres 5 kod nas nudi u Premium izvedbi (s pogonom na sve kotače).

Osim atraktivnog dizajna, u oči upada iznimno visoka razina opremljenosti, a proizvođač ističe i suradnju s Huaweijem (na nekim tržištima se i naziva Huawei Aito M5) u razvoju elektroničkih komponenti te infotaiment sustava.

Ispred vozača je digitalni kokpit veličine 12,3 inča, dok je središnji infotaiment zaslon veličine 15,6 inča, a tu je i head-up display.

Sjedala su kožnata s funkcijama masaže, ventiliranja i grijanja, tu je i panoramski krov koji sprečava prolazak UV zračenja.

Uz vrhunske materijale, Seres 5 uključuje i dugačkih popis sigurnosnih sustava kao i sustava pomoći.

Ugrađena je i V2L funkcija čime se dodatno naglašava praktičnost vozila u određenim situacijama poput kampiranja, gdje se vozilo može iskoristiti kao izvor struje za razne aparate.

Prodajna cijena Seres 5 modela razine opreme Premium je 59.900 eura (451.316 kn).

Podijeli