RSS Anovi - 78ee50cf781e43af7ba0db192a9fce78 - %2023-%10-%10-%07-%Oct-%th

image

Renault Clio pete generacije kreće u drugu fazu svojeg modela s novim vanjskim dizajnom, primjetnim po tome što Renault prelazi sa svog prepoznatljivog "C" dizajna dnevnih svijetla, na novi dizajn koji koristi oblik njihovog brenda.

Clio dolazi u četiri standardna paketa, od "Authentic", preko "Evolution" i "Techno" modela, do "Iconic espirit Alpine" modela kao krune ponude.

Osnovni Authentic model dolazi s SCe motorom snage 49 kW (65 KS) i početnom cijenom od 16.790,00 € te Renault dodatno nudi 400 € popusta kao i četiri zimske gume za sve modele, a uz Mobilize Financial Services tu je i 8 godina jamstva kao i besplatan kasko.

Evolution modeli imaju više opcija, od TCe benzinskog kao i LPG motora koji ima snagu 67 kW (90 KS) ili 74 kW (100 KS) kod LPG pogona. Tu je i dizel verzija s dCi motorom snage 74 kW (100 KS). Ovo je i prva razina s novim "Diamond shape" dnevnim svjetlima.

Techno modeli dolaze sa spomenutim benzinskim motorom ili pak već poznatim hibridnim pogonom koji dodaje elektromotor i bateriju kapaciteta 1,2 kWh koji osjetno smanjuju potrošnju, pogotovo u gradskoj vožnji.

Dobivate i alu naplatke 16", sportsku verziju prednjeg branika, kao i nova prozirna stražnja svijetla sa svjetlosnim potpisom, među brojnim drugim detaljima paketa. Nove su i unutarnje presvlake od tkanine i imitacije kože.

Dok ćemo vam atraktivni hibridni sustav pobliže dočarati testom, imali smo priliku voziti standardnog benzinca snage 90 KS u Techno izvedbi koji će biti vrlo atraktivna opcija kod nas, a kreće s cijenom od 19.790,00 €.

Uz to, imao je potpuno novu "Siva Rafale" boju koja spada pod perla boju, a ima i atraktivan odsjaj sitnih metalik čestica koje se primjećuju jednom kada se približite automobilu. 

Renault ističe kako svi novi Clio modeli dolaze s zaslonom ispred vozača za prikaz svih detalja, odnosno više nema mehaničkih pokazivača na novim modelima. Početni model također podržava wireless Apple CarPlay kao i Android Auto. 

Svakako pratite našu sekciju testiranih automobila jer donosimo detaljan test hibridnog modela uskoro.

Podijeli