Maserati GranCabrio za potpuni užitak

image

Novi Maserati GranCabrio dijeli puno toga s coupeom, ali dodaje električno sklopivi platneni krov koji je izveden s posebnim akustičkim slojevima, kako bi se buku svela na minimum, a k tome se može sklopiti za 14 sekundi do brzine od 50 km/h.

Krov se nudi s pet mogućih boja, koje mogu biti usklađene ili kontrastne boji ostatka vozila.

Budući je Maserati GranCabrio razvijen zajedno s coupeom, konstrukcija karoserija je od početka optimirana za dostatnu krutost te pojačana dodatnim okvirima kako bi se kompenzirao nedostatak krova.

Točne brojke o težini još nisu poznate, ali je sigurno kako će GranCabrio biti nešto teži od coupeea. Kako je GranTurismo coupe sa 1.795 kg nešt lakši od prethodnika, onda se slična razlika može očekivati i na cabrioletu.

Pogonski sklop je isti kao i kod coupea, odnosno 3.0 V6 twinturbo Nettuno motor s 542 KS i 650 Nm okretnog momenta koji se prenose na sve kotače preko 8-brzinskog automatskog mjenjača, pri čemu inteligentni pogonski sustav može isključiti pogon prednje osovine ovisno o angažiranoj snazi.

Ubrzanje do 100 km/h je 0,1 sekundu lošije nego na coupeu te iznosi 3,6 sekundi.

GranCabrio će imati vlastite postavke zračnog ovjesa, uzimajući u obzir dodatnu težinu i drugačiju krutost, ali bit će zadržane temeljne komponente poput amortizera promjenjive s promjenjivom karakteristikom.

Dizajn je (osim u nedostatku krovu) manje-više isti kao i kod coupea, a ista je i najviša kvaliteta završne obrade i materijala.

Uz digitalnu instrumentu ploču tu je i infotainment zaslon preko kojeg se upravlja i s krovom. Sa sklopljenim krovom prtljažnik je, očekivano, vrlo skroman te ima tek 172 litre.

U serijskoj opremi je grijač za vrat vozača i suvozača dok je opcijski nudi i stražnja zaštita od vjetra koja se koristi u slučaju kad nema putnika na stražnjoj klupi te se ručno podiže i spušta.

Ljeto može početi.

Podijeli