Volkswagen Golf GTI Clubsport

image

Golf Clubsport i dalje je smješten između "osnovnog" GTI-a i Golfa R s pogonom na svim kotačima, a iako ima dosta promjena, snaga motora je ostala ista.

I dalje se radi o 2.0 TSI motoru (obujam je 1.984 ccm) koji razvija najveću snagu od 221 kW (300 KS) i okretni moment od 400 Nm.

Moment se na prednje kotače prenosi preko 7-brzinskog mjenjača s dvostrukom spojkom i diferencijala s elektronički kontroliranim proklizavanjem.

Performanse također ostaju iste, odnosno 5,6 sekundi do 100 km/h, dok je najveća brzina ograničena na 250 km/h, što se s opcijskim "Race" paketom može povećati na 267 km/h.

Iako je motor isti, promjena ne manjka, prije svega u ovjesu koji je dobio dinamički sustav kontrole ovjesa (DCC - Dynamic Chassis Control) koji vozaču daje mogućnost prilagođavanja tvrdoće amortizera u rasponu od 0 do 11.

Dotjeran je sustav upravljanja kao i geometrija prednjeg ovjesa, a Clubsport ima i veće kočnice u odnosu na "obični" GTI.

Kako bi sve komponente radile usklađeno GTI Clubsport koristi Vehicle Dynamics Manager, odnosno središnje upravljanje dinamikom vozila, koji uzima u obzir podatke iz različitih senzora te na osnovu toga prilagođava pojedine komponente.

Standardne veličine kotača počinju na 18 inča, ali se opcijski nude i još veći, promjera 19 inča, koji mogu biti i kovani što smanjuje neovješenu masu te donosi određene dobitke u dinamici vožnje.

Naravno, tu su i vizualne promjene u odnosu na prethodni model, pa novi GTI Clubsport ima osvijetljeni Volkswagen znak, LED svjetla naprijed i straga kao i 12,9" zaslon s četvrtom generacijom infotainment sustava.

Podijeli
Više u ovoj kategoriji: « Prvi Porsche 911 s hibridnim pogonom