Volvo predstavio V60 Cross Country

image

Premijera novog Volva V60 Cross Country bit će na predstojećem Sajmu automobila u Los Angelesu. U odnosu na V60, model V60 Cross Country ima za 65 mm veći razmak od tla tako da omogućava bezbrižnu vožnju izvan asfaltiranih putova, a zahvaljujući tehnologiji vektorskog okretnog momenta i napredne kontrole trakcije idealan je izbor i za avanturiste.

Opremljen je velikim 18-inčnim ili 19-inčnim kotačima te gumama visokog profila te nesmetano svladava visoke trotoare i makadamske ceste.

Avanturistički duh automobila uz velike kotače i povišen razmak od tla nagovještavaju i posebni dizajnerski detalji kao što su štitnici podnice, naglašeni pragovi i obrubi blatobrana dok stražnji difuzor s integriranim završetcima ispušnog sustava naglašava i sportsku stranu ovog automobila. Robustan stil nastavlja se i u interijeru kojeg karakterizira kombinacija crne kože i kontrastnog smeđeg prošiva. Volvo za skoru budućnosti najavljuje i dvije dvobojne kolor kombinacije.

Ispod haube će biti dostupan već poznati petcilindarski benzinac snage 250 KS, sparen s automatskim mjenjačem i pogonom na sve kotače - ovaj motor stiže prvo u SAD i Kanadu. Početkom 2015. godine V60 Cross Country će biti dostupan uz novu obitelj Drive-E četverocilindarskih benzinaca i dizelaša koji će pokretati prednje kotače dok će petcilindarski D4 dizelaš pokretati sva četiri kotača.

Povijest Cross Country brenda seže u 1997. godinu kada je Volvo svojem karavanskom modelu V70 ponudio all-road mogućnosti te off-road stil.

Podijeli