Maserati MC20 Notte

image

MC20 Notte je prva limitirana serija supersportskog modela MC20, a budući da notte na talijanskom znači noć, sve je u znaku noći, odnosno crne boje.

Crpeći inspiraciju iz svijeta utrka, tim Maserati Fuoriserie je u razvoju MC20 Notte surađivao s Andreom Bertolinijem, Maseratijevim referentnim vozačem i bivšim GT1 svjetskim prvakom s Maseratijem.

Crna boja dominira, a prelazi iz sjajne crne u magnetsku mat nijansu 'nero essenza', uz detalje od srebra ili mat bijelog zlata.

MC20 Notte  vozi na 20 inčnim mat crnim naplatcima s detaljima u boji mat bijelog zlata, dok su čeljusti kočnica crne.

Unutra, MC20 Notte ima električna sportska sjedala s podešavanjem u šest smjerova u Alcantara crno/sivoj boji sa žutim šavovima.

Prepoznatljivi trozubac je na naslonima za glavu, a sportski upravljač presvučen alcantarom ima umetke od karbonskih vlakana.

Ekskluzivna metalna pločica koja obilježava MC20 Notte ediciju zajedno s prepoznatljivim potpisom 'UNA DI 50' (jedan od 50) postavljena je između dva naslona za glavu.

Ne navodi se postoje je li intervencije na motoru, no daleko od toga da su potrebne jer MC20 dolazi s 'Nettuno' 3,0-litrenim V6 motorom s dva turbopunjača sa 621 KS i 730 Nm okretnog momenta.

Snaga se na stražnje kotače prenosi putem 8-brzinskog automatskog mjenjača, a ubrzanje do 100 km/h traje samo 2,9 sekundi dok je najveća brzina oko 330 km/h.

Maserati nije objavio cijenu za MC20 Notte, no računajte sa priličnim povećanjem u odnosu na "obični" MC20 koji je oko 200.000 eura.

Podijeli