17 godina Audija A3 i 3 milijuna proizvedenih primjeraka

  • Objavljeno u AUTOBIZ
image

Od sredine 90-tih trojka postavlja standardne u kompaktnoj klasi uvodeći inovativne tehnologije i kvalitetne materijale, a u međuvremenu se A3 pojavio u nekoliko karoserijskih verzija – A3 Sportback, A3 Limousine, A3 Cabriolet te snažna RS 3 Sportback. Trenutno se A3 prodaje u trećoj generaciji.

U 2012. godini Audi je u Ingolstadtu proizveo ukupno 152.993 modela serije A3. Ovaj broj uključuje modele Audi A3 i A3 Sportback, kao i S izvedenice. Novi Audi A3 Sportback je na tržištu od veljače 2013., te se radi o modelu s najvećim volumenom proizvodnje u tvornici u Ingolstadtu: svaki dan s proizvodnih linija siđe oko 700 automobila ove serije.

Prodano je oko 913.000 komada prvih modela Audi A3. Svjetski uspjeh je nastavljen s drugom generacijom (2003-2013.) koja je dodatno ojačala Audijevo vodstvo u ovom segmentu u smislu tehnologije i kvalitete. Kupcima je isporučeno skoro dva milijuna automobila ove generacije.

U jesen 2012. Audi je predstavio treću generaciju koja predstavlja veliki korak u budućnost. Novi Audi A3 i njegove izvedenice mogu se pohvaliti elegantnim dizajnom, ekskluzivnom opremom i jako razvijenim tehnologijama, te se standardno opremaju s Audi connect sustavom. Za vozača, ovaj sustav direktno u automobil donosi prilagođene internetske usluge - od satelitske navigacije s Google Earth slikama i Google Street View funkcijom do Audi music streaming značajke i Audi traffic information online usluge, ili drugih online aplikacija kao što su Facebook i Twitter.

Ova serija također postavlja nove standarde u smislu zaštite okoliša i niskih emisija: uz plug-in-hybrid model Audi A3 Sportback e-tron, koji će se na tržištu naći 2014., te Audi A3 Sportback g-tron. Ovaj zadnji se može pokretati za okoliš prihvatljivim Audi e-gas gorivom, kao i prirodnim plinom iz fosilnih goriva. Audi A3 g-tron će krenuti u prodaju krajem 2013.

Podijeli