Hyundai Kona EV s baterijskom greškom

  • Objavljeno u AUTOBIZ
image

Jučer je objavljeno kako će Hyundai u servis pozvati vlasnike 25.564 električnih Kona EV, koje su napravljene između rujna 2017. i ožujka 2020., radi nadogradnje softvera, ali i eventualne promjene baterija nakon ispitivanja ima li greške u ćelijama ili ne. Hyundai počinje slati obavijesti vlasnicima 16. listopada.

Dosad je zabilježeno 13 slučajeva u kojima je došlo do požara, uključujući po jedan slučaj u Austriji i Kanadi. No problem nije samo u navedenim slučajevima, nego još nije poznato ni zašto dolazi do požara.

Hyundai koristi baterije proizvođača LG Chem, a proizvođač još ne zna što dovodi do požara, pa slijedi dodatna istraga i ispitivanja od strane Hyundaija i LG Chema kako uopće, i zašto dolazi do požara.

Kona EV je najprodavaniji električni model Hyundaija i model koji nudi najveći doseg, pa joj ovo sigurno neće biti dobra reklama. Nakon objave ove informacije dionice Hyundaija su pale 1,4 %, prvenstveno iz razloga što je zamjena baterija prilično skupa. Zanimljivo je kako su dionice LG Chema istovremeno narasle za 1,8 %.

Podijeli