Suradnja Toyote, Nissana, Honde i Mitsubishija

  • Objavljeno u AUTOBIZ
image

Toyota Motor Corporation, Nissan Motor Co, Ltd, Honda Motor Co, Ltd i Mitsubishi Motors Corporation najavili su zajedničku suradnju na instalaciji punjača za električna vozila i izgradnji mreže za punjenje koja će vozačima u Japanu omogućiti ugodniju upotrebu njihovih vozila.

Ovaj je korak poduzet nakon što je prepoznata potreba za brzim razvojem infrastrukture punjenja, što će popularizirati upotrebu električnih vozila. Uz subvencije japanske vlade, četiri proizvođača automobila će snositi dio troška instalacije uređaja za punjenje. Također će zajednički raditi na razvoju praktične i šire-dostupne mreže punionica, u suradnji s tvrtkama koje već pružaju takve usluge.

u Japanu je dostupno oko 1700 uređaja za brzo punjenje te preko 3000 normalnih punjača, što ne zadovoljava tamošnje potrebe. Vlada je obećala subvencije u iznosu od 100,5 milijardi jena za postavljanje uređaja, kao dio ekonomske politike za fiskalnu 2013. godinu, radi brzog razvoja infrastrukture za punjenje i popularizaciju električnih vozila te alternativnih izvora energije.

Trenutno su moguća tri načina punjenja električnih vozila: osnovno punjenje, gdje se automobil puni u privatnim kućama ili stanovima; punjenje na javnoj površini gdje se automobil puni na javnim mjestima kao što su tržni centar, robna kuća ili restoran te brzo punjenje uz auto ceste, benzinske crpke...

Podijeli