Dolazi i Suzuki Swift Sport Hybrid

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Suzuki je i Swift Sport doradio i opremio 48V blagim hibridnim pogonom, te sada na tržištu nudi samo modele s blagim hibridnim pogonima, izuzev Jimnyja, a to mu je prvenstveno donijelo nižu emisiju CO2 koja je sada 127 g/km i nižu prosječnu potrošnju od 5,7 litara na 100 km.

Swift Sport Hybrid pokreće 1,4-litreni Boosterjet turbo benzinac koji je sada kombiniran s 48V blagim hibridnim sustavom i starter generatorom, a ukupna snaga je sada 130 KS i nudi 235 Nm okretnog momenta. U odnosu na benzinsku izvedbu, to je 10 KS manje i 5 Nm više.

Maksimalna brzina koju dostiže je 210 km/h, kao i kod benzinca, no ubrzanje od 0 do 100 km/h je sada sekundu sporije i iznosi 9,1 sekundu. Masa praznog vozila je također nešto viša i sada iznosi 1.025 kg.

Sada je i serijska oprema bogatija, a među ostalim uključuje i sustav za nadzor mrtvog kuta, prepoznavanje prometnih znakova, LED prednja svjetla, 17-inčne polirane aluminijske naplatke, središnji multimedijski zaslon sa smartphone link podrškom, kamera za vožnju unazad i još čitav niz druge opreme.

Proizvodnja ovog modela se odvija u tvornici Sagara u Japanu, a cijena će se znati kad će Swift Sport Hybrid stići na tržište, no očekujemo kako će biti ispod 150.000 kuna.