Mazda2 dolazi s osvježenim dizajnnom

  • Objavljeno u NAJAVE

Najnovija verzija popualrnog Mazda2 modela donosi osvježeni vanjski i unutarnji dizajn, dvije nove boje karoserije, novu strukturu opreme i dva nova posebna izdanja modela. Sa svojim svježim dizajnom, Mazda2 je važan sastavni dio u tzv. Mazdinom pristupu višestrukih rješenja, koje donosi i učinkovitost potrošnje goriva i užitak u vožnji na tržište kompaktnih automobila.

U svom interijeru Mazda2 za 2023. nudi novu završnu obradu instrumentne ploče, ventilacijskih otvora i obloga vrata, osvježene presvlake i širok raspon standardne opreme za povećanje udobnosti i praktičnosti čak i u početnim paketima opreme.

Sustav Mazda Connect sada podržava Android Auto™ i bežično povezivanje Apple CarPlay® marke Centre-Line. Mazdino istraživanje oštrine buke i vibracija (Noise, Vibration, Harshness) rezultiralo je jedinstvenim pristupom kontroli zvuka koji ulazi u kabinu i koji omogućuje ugodnu tišinu za sve putnike.

Dostupni su grijani upravljač i retrovizor s automatskim zatamnjivanjem.

Mazda2 je sa svakom generacijom godinama hvaljena zbog svojih voznih osobina i istinskog iskustva vožnje Jinba Ittai. Najnoviji razvoj Mazda Skyactiv-Arhitekture vozila čak je i povećao užitak vožnje.

S MacPhersonovim prednjim i stražnjim ovjesom s torzijskom gredom ova Mazda nudi glatko kretanje vozila i udobnu vožnju.

Karakteristike zasićenja prednjih i stražnjih amortizera, te dizajn ventila i prednjih i stražnjih amortizera su optimizirani, a stražnji amortizeri profitiraju zahvaljujući velikom radijusu.

Od 75 KS do 115 KS i izbora automatskog ili ručnog mjenjača, Mazda2 za 2023. nudi pravu kombinaciju za svakoga. Prednja sjedala su poboljšana kako bi ponudila još bolji položaj tijela putnicima i kako bi se smanjilo njihanje glave i smanjio umor jer time vožnja postaje lakša.

G-Vectoring Control Plus (GVC Plus) čini vozilo stabilnijim pri većim brzinama. Precizna kontrola i brza reakcija vozila na razne poteze tijekom vožnje već su postali tradicija kod Mazde2.

Početna cijena za Prime-Line Mazdu2 sa Skyactiv-G motorom od 75 KS i ručnim mjenjačem je 15.076,90 €. Ova verzija uključuje središnji zaslon od 8 inča, Android Auto™ i Apple CarPlay®, LED prednja svjetla, električne prozore, DSC, TCS i druge sigurnosne sustave; samo još pridodajte nadzor tlaka u gumama i sustav pomoći pri kretanju na uzbrdici za pravi osjećaj i imate savršen gradski kompaktni automobil.

Početna cijena za vozilo s automatskim mjenjačem uparenim s motorom Skyactiv G 90 je 18.854,51 €. I e-Skyactiv G 90 i e-Skyactiv G 115 s ručnim mjenjačem opremljeni su Mazdinim blagim hibridnim sustavom.

Postoji mogućnost dodavanja pogodnosti, odnosno paketa Drivers Assistant za neke linije opreme. To uključuje, primjerice, prilagodljiva LED prednja svjetla, nadzor mrtvog kuta, grijana sjedala, aktivni vozački zaslon ili monitor s prikazom odozgo od 360°.

Dva nova izdanja, Homura i Homura Aka, također nude i nove boje Aero Grey i Air Stream Blue i različita poboljšanja eksterijera, a počinju od 19.476,90 €, odn. 20.864,90 €.

Podijeli