Obnovljeni Peugeot 2008

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Peugeot 2008 je jedan od najprodavanijih modela na europskom tržištu, ne samo u klasi kompaktnih SUV modela ve i inače, a od premijere je na svim tržištima isporučeno više od 700.000 primjeraka.

Nakon modela 508 i 508 SW, 2008 je također dobio nova karakteristična dnevna svjetla s tri vertikalne crte (kandže) koja će biti u serijskoj opremi svih modela. Stražnja svjetla su također u znaku broja tri, ali su ovdje izvedena horizontalno.

Donekle je i osvježen prednji dio s novim, većim logom te dijelom rešetke s horizontalnim uzorkom koji povezuje svjetla. Također, ovisno opremi ima puno detalja, poput crnog krova u GT izvedbama te različitim naplatcima i oznakama.

U unutrašnjosti je novi i-Cockpit čiji 10" digitalni prikaz ima novi izgled, a GT izvedbam i 3D grafiku. Osnovne izvedbe i dalje imaju analogne instrumente.

Sve izvedbe dolaze s novim 10" infotainment zaslonom osjetljivim na dodir (prije je bio 7") pri čemu je PEUGEOT i-Connect sustav serija za sve modele, dok se napredniji PEUGEOT i-Connect Advanced sustav nudi kao opcija.

Električni E-2008 dobio je novu, veću, bateriju kapaciteta 54 kWh (ranije 50 kWh) čime je doseg povećan na 406 km (po WLTP ciklusu). Također, umjesto motora snage 100 kW, ugrađen je novi motor sa 115 kW (156 KS) koji i dalje pogoni prednje kotače.

Najveća snaga AC punjenja je 7,4 kW, opcijski 11 kW, dok je najveća snaga na brzim DC punjačima 100 kW.

Peugeot 2008 će počekom sljedeće godine dobiti i 48 V hibridni sustav koji će kombinirati novi PureTech benzinski motor snage 136 KS i elektromotor čime će se potrošnja smanjiti so 15 posto, a u uvjetima gradskog prometa čak polovicu vremena bi se koristio samo električni pogon.

Osim elektrificiranih pogona u ponudi će biti i još dva benzinska Puretech trocilindrična motora obujma 1,2 litre sa 100 i 130 KS. Prijenos snage je preko 6-brzinskog ručnog mjenjača odnosno opcijski 8-brzinskog automatskog kod snažnijeg modela.

U ponudi je 1,5-litarski dizel sa 130 KS i automatskim mjenjačem s osam brzina.

Podijeli