Mini bez krova slavi trideseti rođendan

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Iako se proizvodio od 1959. godine, i to u gotovo neizmijenjenom obliku, čak 33 godine su bile potrebne kako bi Mini predstavio službenu izvedbu bez krova, odnosno kabriolet, tek krajem 1992. godine. No od tada je postigao dobar uspjeh, a izvedba bez krova se može dobiti i u najnovijoj generaciji.

Ona je sada prigodno predstavljena u Seaside Edition izvedbi kojom se želi proslaviti 30. rođendan ovog modela. Ona donosi 18-inčne aluminijske naplatke, a ako vam se čine poznati, niste u krivu, jer su preuzeti s modela Resolute, no u ponudi je Caribbean Aqua plava boja karoserije. Tu su i naljepnice po karoseriju, ali i u unutrašnjosti, kao i Seaside logo straga.

Unutrašnjost ima tek sitne oznake specijalne serije, a serijski dolazi 8,8-inčni multimedijski zaslon kao i Premium Plus paket, koji donosi bežično punjenje mobitela, napredniji audio sustav i pomoć pri parkiranju.

Za pogon se koristi poznati 2,0-litreni benzinac snage 131 kW/178 KS, a koji pritom nudi i okretni moment od 280 Nm. Maksimalna brzina ove izvedbe je 230 km/h, dok ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 7,1 sekundu.

Iako se prve isporuke kupcima očekuju tek na proljeće sljedeće godine, narudžbe su već započele, a cijene u Velikoj Britaniji startaju od 39.500 eura, dok kod nas možete očekivati 10 do 15 posto višu cijenu.

Podijeli