Najavljena je Toyota GR Supra 2.0L Turbo

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Kako je i najavljeno, Toyota je predstavila GR Supru s novom izvedbom, a ovog puta je riječ o slabijoj izvedbi, a ovdje govorimo o dvolitrenom turbo benzincu koji raspolaže sa 190 kW, odnosno 258 KS i nudi 400 Nm okretnog momenta.

Uparen je s 8-brzinskim ZF automatskim mjenjačem, a zahvaljujući 100 kg lakšoj karoseriji nudi dobre performanse, pa joj je za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno 5,2 sekunde, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/h.

Kako je i motor fizički manji od snažnije trolitrene izvedbe, pa je osim smanjivanja težine za 100 kg, tako ga je bilo moguće postaviti bliže sredini vozila, pa je dobivena i idealna raspodjela težine sprijeda:straga 50:50.

Već i osnovni model će dolaziti s 18-inčnim aluminijskim naplatcima, 8,8-inčnim multimedijalnim zaslonom, sportskim sjedalima s crnom alcantarom i Toyotinim sigurnosnim sustavima, a u ponudi će biti i tri opcijska paketa – Connect, Sport i Premium.

Priprema se i posebno izdanje Fuji Speedway edition koji će dolaziti s 19-inčnim mat crnim aluminijskim naplatcima, metalik bojom crvenim retrovizorima, crveno-crne alcantara presvlake u unutrašnjosti i karbonske detalje. Prodaja kreće u ožujku, a tada će biti poznate i cijene.