Ovo je potpuno novi kompakt Peugeot 308

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Peugeot je objavio prve fotografije i informacije o novoj generaciji njihovog kompaktnog modela 308. Ujedno je i riječ o modelu koji prvi nosi novi logo, a može se naći na čak četiri mjesta – prednjoj maski, blatobranima i poklopcu prtljažnika. Dizajn nove generacije je već viđen na špijunskim fotografijama, a donosi novi prednji dio s karakterističnim svjetlima i ''kljovama'' koje predstavljaju LED dnevna svjetla, dok je straga 308 vrlo sličan modelu 208. Svjetla su nešto tanja, ali su i dalje spojena, a tu su je i veliki crni umetak u stražnjem braniku.

Unutrašnjost je također nova i donosi novi 10-inčni digitalni i-Cockpit, koji u najbogatijoj GT opremi dolazi u 3D tehnologiji, dok je središnji multimedijski zaslon dijagonale 10 inča potpuno nov i sada dolazi pod nazivom Peugeot i-Connect. Od paketa opreme Allure u ponudi su i virtualni i-prekidači, koji se mogu prilagođavati, a zamjenjuju fizičke tipke klima uređaja. Nismo baš ljubitelji toga.

Novi 308 je duži za 11 cm (4,36 m) i niži za 2 cm (1,44 m), a za 5,5 cm je povećan i međuosovinski razmak, a on sada mjeri 2,675 m. Prtljažnik je nešto manji nego kod prethodnika i obujam mu je 412 litara, a preklapanjem stražnjih sjedala obujam raste na 1.323 litre.

U ponudi motora se nalaze 1,2-litreni turbo benzinac sa 110 KS i 130 KS, a snažniji je dostupan i s EAT8 automatskim mjenjačem, dok dizelsku ponudi čini tek 1,5-litreni turbo dizel sa 130 KS, a kupci mogu birati između ručnog ili automatskog mjenjača. 308 je sada dostupan i u plug-in hibridnoj izvedbi – sa 180 KS i s 225 KS, a obje izvedbe su kombinirate s e-EAT8 automatskim mjenjačem.

Spomenimo još i kako novi Peugeot 308 dolazi sa svim najnovijim sigurnosnim sustavima, ali i sa sustavima pomoći vozaču, a proizvodi se gdje i prethodnik – u tvornici Mulhouse u Francuskoj, a na naše tržište stiže do kraja godine.

Podijeli