Potpuno nova Honda HR-V samo kao hibrid

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Honda je jučer objavila prve informacije o potpuno novoj generaciji kompaktnog SUV-a HR-V, a koji će se u europskim salonima naći do kraja ove godine. Osim potpuno novog izgleda, novost je i kako će ovaj model pokretati isključivo hibridni sustav.

Tako će i HR-V nositi oznaku e:HEV (Hybrid Electric Vehicle – hibridno električno vozilo), a pridružuje se ostalim elektrificiranim modelima. Naime, Honda će od 2022. godine na europskom tržištu sve svoje modele nuditi i u elektrificiranoj izvedbi, a u ponudi je već Jazz i CR-V s hibridnim pogonom.

Novi HR-V ima puno zaobljeniji i moderniji dizajn od prethodnika, a gledajući s boka, izgleda i pomalo coupeovski. Prednja maska je ''stopljena'' s branikom, koji u donjem dijelu neodoljivo podsjeća na većeg brata CR-V, što nije nimalo loše. S prethodnika je preuzet dizajnerski element sakrivene ručice za otvaranje stražnjih vratiju, a straga su svjetla sada tanja, zaobljenija i spojena.

Iz Honde kažu kako u unutrašnjosti ima više prostora, a HR-V nudi i magična stražnja sjedala, koja možete preklopiti kao i na svakom drugom vozilu, ali možete i podići sjedeću površinu, a sve kako bi prijevoz većih stvari bio što jednostavniji. Dizajn unutrašnjosti je minimalistički, a središnja konzola se sastoji od središnjeg multimedijskog zaslona i odvojenih komandi klima uređaja. Uostalom, treba li vam još nešto? Osim toga, korišteni su kvalitetniji materijali, pa će ukupan dojam biti još bolji.

Ovo su nažalost sve informacije koje je Honda objavila, pa ostaje pričekati informacije o pogonskom sklopu, dimenzijama, ali i cijeni ovog modela.