Predstavljen je novi Mitsubishi Outlander

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Konačno je poznat izgled nove, četvrte po redu generacije Mitsubishijevog velikog SUV modela Outlander. Naime, osim potpuno novog izgleda najveća je novost kako novi Outlander dolazi serijski sa 7 sjedala.

Nova generacija se izgledom temelji na Engelberg Tourer konceptu iz 2019. godine, a prednji dio je i dalje evolucija Dynamic Front Shielda, kako taj dizajn nazivaju u Mitsubishiju. Uz to, novi model je narastao u svim smjerovima, pa nije ni čudno kako su stala još dva dodatna sjedala u treći red.

Outlander je postavljen na platformu koju koriste Nissan Qashqai i X-Trail, a tu je i Mitsubishi Super All-Wheel Control 4WD sustav pogona na sve kotače. Trenutno je dostupan samo s 2,5-litrenim benzinskim motorom koji nudi snagu od 184 KS i 245 Nm okretnog momenta, a uparen je s automatskim mjenjačem. Naknadno će biti predstavljena i plug-in hibridna inačica.

Unutrašnjost je također u potpunosti nova, puno modernijeg dizajna i korišteni su kvalitetniji materijali. Tako sada Outlander nudi i digitalnu instrument ploču dijagonale 12,3 inča, dok središnji multimedijski zaslon ima dijagonalu od 9 inča te fizičke tipke prečaca, a komande klima uređaja su odvojene i s fizičkim tipkama.

Također, sada dio opreme čine i 11 zračnih jastuka, adaptivni tempomat, Head-up zaslon u boji, niz sigurnosnih sustava kao i sustava pomoći vozaču, Bose audio sustav i niz ostale opreme. Outlander u prodaju prvo kreće u SAD-u već ovog proljeća, dok ćemo mi u Europi morati pričekati plug-in hibridnu inačicu.