Stigao je Volkswagen Tiguan eHybrid

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Nedavno redizajnirani Volkswagen Tiguan je bio predstavljen i u plug-in hibridnoj izvedbi pod nazivom eHybrid, a sada je navedeni model stigao i na naše tržište. Tiguan eHybrid koristi isti hibridni sustav kao i Golf, Passat i Octavia, a koji će se naći i u još nekim modelima ovog koncerna.

Tiguan je jedan od trenutno najtraženijih SUV modela, a ova će mu inačica pomoći da bude i dalje tražen. Za pogon se koristi 1,4-litreni turbo benzinac (TSI) i elektromotor, a sustav u konačnici daje maksimalnu snagu od 245 KS i 400 Nm okretnog momenta.

Sustav je uparen sa 6-brzinskim automatskim DSG mjenjačem s dvije spojke, a zanimljivo je kako je pogon samo na prednje kotače. Tiguan eHybrid ubrzava od 0 do 100 km/h za 7,5 sekundi, dok mu je maksimalna brzina 203 km/h.

Što se pak baterije tiče, ona je ugrađena ispod stražnjih sjedala kako ne bi zauzimala drugi dragocjeni prostor, a ima kapacitet od 13 kWh. To je dovoljno da može s jednim punjenjem prijeći do 50 km u gradu, što je prosječnom europskom kupcu dovoljno i za nekoliko dana vožnje. Punjenje se vrši isključivo putem izmjenične struje i to maksimalnom snagom do 3,6 kW putem Wallboxa.

Serijska je oprema prilično bogata i donosi trozonski klima uređaj, digitalnu instrument ploču, adaptivni tempomat, prednjim i stražnjim parking senzorima, a cijene kreću od 307.988 kuna za Volkswagen Tiguan eHybrid Elegance, dok izvedba sa sportskim izgledom Tiguan eHybrid R-Line starta od 311.410 kuna.