Predstavljen hibrid Bentley Bentayga

  • Objavljeno u NAJAVE
image

Bentley ide korak dalje i predstavlja novi model Bentayga Hybrid, jedini pravi elektrificirani luksuzni SUV na svijetu, a od njega se očekuje kako će biti i najprodavaniji model Bentayga obitelji.

Bentaygu Hybrid pokreće hibridni sustav koji se sastoji od 3,0-litrenog V6 twin-turbo benzinskog motora i elektromotora, a ukupna snaga sustava je 449 KS i pritom se nudi i 700 Nm okretnog momenta.

Baterija ima kapacitet od 17,3 kWh i sastoji se od 168 individualnih ćelija, a garancija na nju je 8 godina ili 160.000 prijeđenih kilometara. Podržava punjenje snage do 7,2 kWh, što znači da vam za punjenje baterije do 100 % treba do 2,5 sati na tako snažnom punjaču.

Prosječna potrošnja po NEDC standardu je 3,3 l/100 km i pritom se emitira 78 g CO2. Na izbor se nudi i tri načina vožnje na struju – EV Drive, Hybrid Mode i Hold Mode, koji se biraju putem prekidača. Tu je i My Bentley aplikacija za mobitele putem koje možete provjeriti statistike vozila, informacije o napunjenosti baterije, podesiti klimatizacijski uređaj na željenu temperaturu ili pak potražiti najbližu punionicu.

Naravno, sve ostalo je kao i kod Bentayge s motorom s unutarnjim izgaranjem. To znači luksuzno uređenu unutrašnjost s podrškom za bežični Android Auto i Apple Car Play, 10,9-inčni središnji multimedijski sustav, sjedala presvučena vrhunskom kožom. Android Auto se po prvi puta nudi u Bentleyu, a sada su ugrađeni i najnoviji USB-C priključci.

Ovaj je model dio strategije Bentley100 a koja najavljuje kako će do 2026. godine svi Bentley modeli imati električni ili plug-in hibridni pogon.